noin 10 varrasta

noin 600 g lohifileetä
10 kevätsipulia
rouhittua sitruunapippuria
Grillaamiseen rypsiöljyä

Tilli-kapriskastike
½ dl hienonnettua tilliä
1 rkl pieniä kapriksia
2 rkl sitruunamehua
1 prk (à 200 g) ranskankermaa
2 rkl majoneesia
suolaa ja valkopippuria myllystä

---


1. Tee ensin kastike. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Laita seos jääkaappiin maustumaan vartaiden valmistusajaksi.

2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit samankokoisiksi paloiksi lohen kanssa (ylijääneet vihreät osat voit käyttää joko kastikkeeseen tai perunasalaattiin). Tikuta lohi- ja kevätsipulipalat vartaisiin.

3. Mausta vartaat sitruunapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä lähes kaikki sitruunapippurit sisältävät jo valmiiksi suolaa. Sivele öljyä reilusti, sillä muuten vartaat juuttuvat helposti kiinni grilliin ja hajoavat.

4. Paista keskilämpöisessä grillissä noin 6 minuuttia välillä käännellen.
Tarjoile tilli-kapriskastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi tomaatti-kurkkusalaatti tai perunasalaatti.

Teksti Sanna Kekäläinen