
Miten olisi grillattu salaatti tai ribsit Henkka Alénin tapaan? Valitse omasi näistä takuuvarmoista ohjeista tai tee vaikka kaikki. Sitten vain ystävät kokoon ja kokkoa kokoamaan.
Nauti ja napostele
Hugo: Seljankukkamehua ja kuohuvista trendikkäintä eli proseccoa. Tämän kuplivammin ei juhannus voi alkaa!
Hedelmä-parmankinkkukääröt: Kinkkuun kääräisty luumu tai aprikoosi on mahtava makupala. Grillaa niihin kaunis väri ja asettele tarjolle rosmariinitikuissa.
Marinoitu feta: Marinoidut fetakuutiot sopivat salaattiin, mutta hauskempi niitä on keihästää cocktailtikkuihin seurustelun lomassa.
Kalastajan tärpit
Savustettuja varhaisperunoita ja kylmäsavulohi-wasabitahnaa: Säpäkkä wasabi raikastaa lohen täyteläisyyttä. Kalatahna on hyvää sellaisenaan tai perunoiden kanssa. Savustetut varhaisperunat lyövät juhannusvieraat ällikällä takuuvarmasti!
Lohipastrami ja kaprisperunat: Tyylikäs lohipastrami vain piipahtaa pannulla värin vuoksi. Kaprisperunat ovat ihana lisuke juhannuspöytään sellaisenaankin.
Savustettuja katkarapuja, chilejä ja limettiaiolia: Isot katkaravut on kiva syödä sormin. Raikas limemajoneesi maistuu muidenkin meren herkkujen kanssa.
Grillimestarin bravuurit
Grillattu salaatti caesarin tyyliin: Tänä kesänä salaatinkin voi grillata. Klassinen kana-caesar muuttuu heti hauskaksi, kun sen pyöräyttää parilan kautta.
Täydellinen burgeri: Parmesaanisämpylä. Mehevä ja tuhti jauhelihapihvi. Itse tehty tomaattisalsa ja raikas persiljapesto. Ei lisättävää. Tämä on kesän paras hampurilainen.
Porsaanribsit Henkka Alénin tapaan: Ribsit kannattaa keittää kypsäksi ja antaa grillin hoitaa viimeistely. Henri Alénin ohjeessa ribsit silataan BBQ- tai teriyakikastikkeella.
Siinä sivussa
Varhaiskaali-fetakiekot: Varhaiskaalin maku syvenee, kun siihen grillaa vauhtiraidat. Murustele päälle vielä fetaa, niin edessäsi on mehevä kasvisruoka.
Grillattu paprika-fetasalaatti ja raparperivinegretti: Raparperi kelpaa piirakan lisäksi myös maustamaan salaatinkastiketta. Ihana paprikasalaatti on väriensä ansiosta pöydän katseenvangitsija.
Italialainen papu-pastasalaatti: Valkoiset pavut tekevät italialaistyyppisestä pastasalaatista niin ruokaisan, että se käy melkein pääruuasta. Muista käyttää reilusti parmesaania!
Kesän makeimmat
Marja-brita sitruuna-basilikatäytteellä: Nostalginen brita on kesäleipurin taidonnäyte! Herkkä kakku täytetään marjoilla, marengilla ja raikkaalla sitruuna-basilikakreemillä.
Sangria-hedelmämehujäät: Aikuisten hittimehujäät tehdään kuohuviinisangriasta. Hedelmät toimivat mehujäiden virkistävinä sattumina.
Suomen parhaat muurinpohjaletut: Juhannus ei tule ilman muurinpohjalettuja, ja näiden lettujen ohje on peräisin letunpaiston suomenmestarilta. Lisäksi tietty marjoja ja kermavaahtoa!
Lisää ihania juhannuspöydän reseptejä Soppa365:n suuresta juhannuspaketista!
Jutun kuvat: Anna Huovinen, Pia Inberg, Reetta Pasanen, Panu Pälviä, Sami Repo, Elvi Rista ja Arto Vuohelainen.