1-2 sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
intialaista mausteseosta jeeraa eli juustokuminaa
3 ps (á 150 g) pakastepinaattia
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 rkl raastettua inkivääriä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl sokeria
kotijuustoa

Lisäksi
ruokajogurttia
tuoretta korianteria

---


1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Kuullota mausteita öljyssä pannulla tai kattilassa pienellä lämmöllä muutama minuutti niin, että mausteet eivät pala.

2. Lisää pannulle sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle pinaatti ja valutetut kikherneet. Kuumenna sekoitellen, kunnes pinaatti on sulanut ja suurin nestemäärä haihtunut. Pyöristä makua sokerilla.

3. Paloittele juusto ja lisää lopuksi ruuan sekaan. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Teksti Kiia Renko, kuvat Pia Inberg