
300 g silakkafileitä
Etikkaliemi
3 dl vettä
½ rkl suolaa
¾ dl väkiviinaetikkaa
Lisäksi
1 ruukku ruohosipulia
1 pieni punasipuli
½ dl oliiviöljyä
½ dl kapriksia
2 tl sokeria
mustapippuria
Tarjoiluun
maalaisleipää
hapatettua punakaalia
Leikkaa silakkafileistä selkäevät. Sekoita etikkaliemi ja laita silakat maustumaan viileään kahdeksaksi tunniksi.
Siivilöi kaloista etikkaliemi ja kuivaa fileet.
Hienonna kalat, ruohosipuli ja punasipuli. Sekoita ja lisää oliiviöljy, kaprikset, sokeri ja mustapippuri.
Viipaloi maalaisleipä ja ota pienellä muotilla viipaleista paloja. Lusikoi leipien päälle silakkatartaria. Halutessasi koristele annosleivät hapatetulla punakaalilla.