Suppilovahveron paras satokausi on syys-lokakuussa, mutta niitä voi kerätä vielä lumen altakin syötäväksi.

Jos metsästä tarttuu mukaan valtavasti sieniä, kannattaa niitä myös säilöä myöhempää herkuttelua varten. 

Sieniborssi lämmittää syksyn viileillä säillä. Keiton voi tehdä myös kuivatuista sienistä.

Uunikuhataskut maistuvat kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa. Kastikkeeseen sopivat myös kantarellit.

Tuttu sienirisotto saa uuden säväyksen keltaisesta syyskurpitsasta ja salviasta.

Iltateen kanssa maistuvat rukiiset sienikukkoset. Tee näitä myös vierasvaraksi pakastimeen.

Kokeile myös näitä reseptejä:

Munakasrulla suppistäytteellä

Suppilovahvero-pekonipiirakka

Sieni-jauhelihapihvit

Suppispizzat

Peruna-sienipiirakka

Lukijoiden parhaat sienikuvat löytyvät täältä. Voit käydä myös lisäämässä kuvia sienisaaliistasi galleriaamme.

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.