Jos olet niin onnekas, että pakastimesi täyttyy syksyisin hirvenlihasta, kokeile näitä reseptejä.

Millä perusteella valitset reseptit, joihin tartut?
Päätätkö houkuttavan otsikon, kaapista löyty­vien raaka-aineiden vai suosituksen perusteella? Syksyisessä lempiohjeessani yhdistyvät ne kaikki. Googletan sen joka vuosi. Olen näet niin onnekas, että joka syksy pakastimeni täyttyy hirvenlihasta.
Ohje on peräisin mukavasta Pastanjauhantaa-blogista, jonka ohjeisiin olen oppinut luottamaan. Muistan sen nimellä hunajainen hirvipata.
Seitsemän raaka-ainetta mausteet mukaan lukien synnyttävät herkkua, jota voisi syödä syksyinen sunnuntai toisensa jälkeen.

Paljasta alla olevassa kommenttikentässä oma suosikkireseptisi!

Kokkaa hirvenlihasta myös 

Hirvi-kaalikääryleet 

Kreikkalainen hirvipata 

Hirvi-moussaka

Juhlava hirvipaisti

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.