Jos olet niin onnekas, että pakastimesi täyttyy syksyisin hirvenlihasta, kokeile näitä reseptejä.

Millä perusteella valitset reseptit, joihin tartut?
Päätätkö houkuttavan otsikon, kaapista löyty­vien raaka-aineiden vai suosituksen perusteella? Syksyisessä lempiohjeessani yhdistyvät ne kaikki. Googletan sen joka vuosi. Olen näet niin onnekas, että joka syksy pakastimeni täyttyy hirvenlihasta.
Ohje on peräisin mukavasta Pastanjauhantaa-blogista, jonka ohjeisiin olen oppinut luottamaan. Muistan sen nimellä hunajainen hirvipata.
Seitsemän raaka-ainetta mausteet mukaan lukien synnyttävät herkkua, jota voisi syödä syksyinen sunnuntai toisensa jälkeen.

Paljasta alla olevassa kommenttikentässä oma suosikkireseptisi!

Kokkaa hirvenlihasta myös 

Hirvi-kaalikääryleet 

Kreikkalainen hirvipata 

Hirvi-moussaka

Juhlava hirvipaisti

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.