Kaupan nameista saa pienellä tuunauksella täydellisiä ruokalahjoja.
Kaupan nameista saa pienellä tuunauksella täydellisiä ruokalahjoja.

Säilytä suklaalla kuorrutetut karkit aina jääkaapissa, myös valmiit lahjapakkaukset.

Itse tehdyt joulumakeiset ovat pidetty joululahja, mutta niiden teossa voi myös vähän oikaista.

Kaupan nameista saa pienellä tuunauksella täydellisiä. Tarkoitukseen sopivat hyvin suklaakonvehdit, marmeladit, lakut ja vaahtokarkit.

Vaahtokarkit

Työnnä vaahtokarkkiin varrastikku ja dippaa karkki sulaan suklaaseen – muodikas tikkari on jähmettymistä vaille valmis.

Suklaat ja tryffelit

Valmiista konvehdeista tulee käsin tehdyn näköisiä, kun kastat ne suklaaseen, annat hetken kovettua jääkaapissa ja viimeistelet pyörittelemällä herkut vihreässä pistaasirouheessa.

Kokeile kuorrutukseen myös piparkakkumuruja, kookoshiutaleita, kuivattua mustikkarouhetta tai jauhettuja piparminttukaramelleja. Strösselit, pähkinä- ja mantelirouhe sekä kaakaojauhe sopivat myös hyvin kuorruttamiseen.

Apteekissa myytävä salmiakkijauhe on mahtavan hyvää suklaapinnalla. Anna suklaaseen dipatun tryffelin kovettua jääkaapissa hetken aikaa ja siivilöi päälle salmiakkijauhetta. Kokeilemisen arvoinen yhdistelmä syntyy myös lakritsista ja suklaasta.

Paketointi

Joulunamuissa tarkoin harkittu pakkaus on puoli ruokaa.

Asettele tuunaamasi karamellit paperisiin tai tinattuihin karkkimuotteihin ja nosta ne kauniisiin lahjarasioihin. Voit myös kääriä namut yksitellen soman värisiin silkkipapereihin tai sellofaaniin.