500 g silakkafileitä

Liemi
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa

Kastike
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 tl wasabia
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl tillisilppua
½ dl ruohosipulisilppua

---


1. Ripottele silakkafileiden nahattomalle puolelle kevyesti suolaa. Sekoita liemiaineet. Laita silakkafileet likoamaan kylmään liemeen 3–4 tunniksi. Säilytä jääkaapissa.

2. Sekoita kastikeaineet. Anna vetäytyä jääkaapissa silakoiden likoamisen ajan. Valuta silakkafileet hyvin.

3. Kääri rullalle ja lado rullat tiiviisti pitkulaiseen purkkiin tai pieneen, reunalliseen vuokaan. Kaada päälle kastike. Anna maustua hyvin peitettynä jääkaapissa yön yli.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen, ohje Marita Kyöstilä, Espoo