Miten yli kuusikymppinen nainen pukeutuu juhlaan tyylikkäästi, muttei tylsästi?

Ei mikään mummo, muttei ihan teinikään. Nuorekkaan reippaasta tyylistään tunnettu Liisa Helasto, 66, antaa neuvoja juhlaan sonnustautujille. 

Hanki muutama luottovaate. Itselläni sellainen on musta, napakkakankainen trikoomekko, joka koruilla ja kengillä muuntuu juhla-asuksi. Toinen takuuvaatteeni on hopeapusero, joka juhlistaa hetkessä mustan tai harmaan alaosan. Hopealle hohtavan paidan kanssa ei tarvita koruja.

Satsaa hyvälaatuisiin kankaisiin. Ne näyttävät ryhdikkäiltä ja kestävät pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksivärinen vaate on juhlavampi kuin kirjava. Hopea, kulta, musta ja beige ovat varmoja valintoja juhlavaatteissa. Joskus voi räväyttää vaikka koboltinsinisessä. Oma suosikkini on myös vihreä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustavalkokirjava tunika on monen keski-ikäisen naisen valinta, mutta se on juhlaan liian tavallinen ja turvallinen. Et erotu massasta.

Pelkistetty tyyli on säpäkkä ja toimii useimmilla. Itse pukeudun mieluummin rokahtavasti kuin romanttisesti. Kukkakuviot ja röyhelöt eivät ole minusta aikuisen naisen juttu.

Vältä liian kireitä vaatteita. Samoin avarakaulaisia tai olkapäät paljastavia yläosia ja hyvin lyhyitä hameita. Ja värikkäät sukkahousut ovat nekin, ainakin juhlassa, nuorempien juttu. Sääret ovat edukseen, kun kengissä on muutaman sentin korot.

Käytä hihattomia asuja vain, jos käsivartesi ovat nätit. Talvikalpealla iholla pitkähihainen vaate on parempi kuin paljastava.

Korut saavat olla näyttäviä ja kookkaita. Rannekellokin voi olla kuin koru. Itse omistan useita kelloja ja vaihdan asujeni mukaan. Saman asian voivat ajaa koristeelliset silmälasinkehykset.

Kampauksen ei pidä olla liian laitettu. Puolipitkään tukkaan saa huolettoman juhlatyylin kiepsauttamalla hiukset löysähkölle nutturalle.

Juhlameikki syntyy, kun rajaat silmät tavanomaista vahvemmin ja käytät kirkkaan- tai tummanpunaista huulipunaa. Unohda raskaat, tyrmäävät hajuvedet.

Katsasta aika ajoin vaatekaappisi kätköt. Itse pidän parhaita, vanhoja vaatteitani lepäämässä ja löydän ne sitten iloisesti uudestaan. Nyt käytössäni on 30 vuotta vanha kashmirvillainen takki, jonka raglanhihat muodistettiin modernimpaan malliin.

Pukeudu asuun, jossa viihdyt. Kun vaate tuntuu hyvältä päällä, voit keskittyä tärkeimpään eli nauttimaan juhlasta.

Liisa Helasto on eläkkeellä oleva graafikko Tuusulasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla