Kun nainen tulee tiettyyn ikään, voi pukeutua miten haluaa.

Ostin pallomaisen mekon, löysän kaikkialta muualta paitsi helmasta. Mekko näyttää teltalta ja tuntuu ihanalta.

Kun ystäväni näki mekon, hän totesi minunkin tulleen siihen ikään. Tiesin heti, mitä hän tarkoitti.

Kymmenen vuotta ihailin pallomekkoja ja löysiä tunikoita muiden päällä ja ostin itse taas yhden tyköistuvan t-paidan. En ole pitänyt vyötäröltä löysiä vaatteita, koska en tahtonut arvioivia katseita.

Kysymyksiä kaipasin vielä vähemmän. Ei, pikku kakkosta ei ollut tulossa. Ei, perhe ei ollut kasvamassa. Ei, ei ollut onnittelujen paikka.

Mitä enemmän kasvavaa vatsaa itse toivoin, sitä varmemmin pidin vyötäröltä tiukkoja vaatteita.

Lopulta syntyi kuopus, mutta olin ehtinyt tulla varovaiseksi. Vasta tänä keväänä, 42-vuotiaana, uskalsin repäistä. Parasta ennen -päivämäärä alkaa olla ohi eikä kysymyksiä toivottavasti enää tule. Saan pyöriä pallomekossani huoletta ympäriinsä.

 Minkä vaatteen sinä rohkenet nyt hankkia? Onko tietyille vaatteille ylipäätään olemassa oikeaa ikää? Kerro ajatuksesi alla kommenttina, kiitos!

Siinä iässä

Olen kolmekymppinen tyttö ja pitänyt aina mieluiten miesten paitoja ja farkkuja. Juhliin lähden mekossa ja tunnen oloni oudoksi. Tiukemmat paidat ahdistavat, vatsaa täytyy koko ajan vetää sisään ja käsiä ei saa heiluttaa, etteivät allit hytky. Harmittaa, että minua toisinaan luullaan mieheksi. Toivoisin joskus saavani itsevarmuutta lisää.
Lue kommentti