Mikko Kamula alkoi haaveilla kuusiosaisesta kirjasarjasta jo lukioikäisenä. Nyt haaveesta on tulossa totta.

Mikko Kamula, esikoisromaanisi Ikimetsien sydänmailla (Gummerus) kertoo perhetarinan 1400-luvun Suomesta. Miten idea syntyi?

"Lukioikäisenä luin jutun, jossa harmiteltiin, ettei mikään kirja voisi enää yhdistää Suomen kansaa kuten Tuntematon sotilas. Mietin itsekseni: Eikö tosiaan?

Olin nuori ja varma, että kaikki on mahdollista, joten päätin yrittää kirjoittaa seuraavan kansakuntaa yhdistävän kirjan. Mielessäni alkoi elää idea romaanista, jossa yhdistyvät muinaisusko, fantasia ja historia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siitä asti olen elänyt kirjahaaveelleni. Halusin tietää kansanperinteestä kaiken, joten lähdin opiskelemaan Turun yliopistoon folkloristiikkaa. Tein taustatyötä kymmenen vuotta."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kustantaja alkoi heti markkinoida kirjasarjasi viittä seuraavaakin osaa. Miten se on mahdollista?

"Tuntui niin selvältä, että tarina vaatii kuusi osaa. Jos kaikki menee hyvin, kirjoitan kirjasarjaani seuraavat kymmenen vuotta."

Tiedätkö jo, miten viimeinen osa loppuu?

"Tiedän, mutta en paljasta."

Millainen oli 1400-luvun suomalainen?

"Taikauskoinen. Joka kerta kun karja vietiin laitumelle, oli mutistava loitsua ja kierrettävä kolmesti lauman ympäri. Rituaali suojeli laumaa pedoilta."

Vierailija

Sitten on ihmisiä, joille toisten ihmisten paha olo on nautinto ja elämän tärkein tehtävä, yrittää porukassa vahingoittaa yhtä ja myös lapset opetetaan tähän hyvin nuorena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla