Sami Helenius pyörittää Stina-vaimonsa kanssa seitsenhenkistä uusperhettä.
Sami Helenius pyörittää Stina-vaimonsa kanssa seitsenhenkistä uusperhettä.

Sami Helenius tuli tunnetuksi NHL-kaukaloiden tappelijana. Kiekkouransa jälkeen hänestä tuli yläasteen rento puukäsityön opettaja. Kolme vuotta sitten yksityiselämässä tapahtui täystyrmäys. ”Tuntui, että edessäni on vuosisadan rakkaustarina, mutta mietin, voisiko sillä olla onnellista loppua.”

Moni muistaa jääkiekkoilija Sami Heleniuksen, 44, NHL:stä, jossa hänen roolinsa oli tappelija.

”Ajattelin, että puolustan joukkuettani. Toisinaan naamani valui verta, kun tulin kotiin. Tyttäreni sitä ihmetteli, mutta selitimme, että sellainen on iskän työ. Tappelija olin kuitenkin vain jäällä.”

Heleniuksen nykyinen ammatti on kaukana entisestä: hän asuu uusperheensä kanssa Järvenpäässä ja opettaa teknistä työtä yläasteella. Puutyöopinnot olivat jääneet jääkiekkouran vuoksi kesken, mutta lopetettuaan pelaamisen Sami kävi koulun loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”En koskaan kuvitellut työskenteleväni opettajana, sillä oma koulunkäyntini oli mennyt vähän niin ja näin. Sosiaaliselle luonteelleni koulu kuitenkin sopii. Yläasteikäiset osaavat olla aika hauskoja”, itseään rennoksi opeksi kuvaileva Sami sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Tapahtui jotain ihmeellistä”

Kolme vuotta sitten Heleniuksen elämä sai yllättävän käänteen. Hän oli poikansa jääkiekkojoukkueen kanssa turnausmatkalla.

”Tapahtui jotain ihmeellistä. Haukoilla oli kevätturnaus Riias­sa, ja menin pelin jälkeen baariin. Seurueessamme oli nainen, jota en tuntenut ennestään. Stinan iloisuus ja olemus kolahtivat niin, että rakastuin heti. Minusta tuntui kuin sielumme olisivat liimautuneet yhteen, eikä minulla ollut mitään keinoja vaikuttaa asiaan.”

”Olin myös epävarma. Tuntui, että edessäni on vuosisadan rakkaustarina, mutta mietin, voisiko sillä olla onnellista loppua.”

”Minusta tuntui kuin sielumme olisivat liimautuneet yhteen, eikä minulla ollut mitään keinoja vaikuttaa asiaan.”

”Kesällä nostin kädet pystyyn. Kerroin vaimolle, että tällainen tapaus: olen rakastunut. Olin ollut vaimoni kanssa naimisissa yli 20 vuotta.”

”Vappuna 2016 lähdimme Stinan kanssa ensimmäistä kertaa kaupungille käsi kädessä. Salailun päättyminen tuntui vapauttavalta, kuin kivi olisi lähtenyt rinnan päältä.”

Nyt Stina on Samin vaimon, jonka kanssa hän pyöritää seitsenhenkisen uusperheen arkea.

Millaisia vaikeita tunteita ja tilanteita avioeroon ja uusperheen alkuun liittyi? Millaista arki on nyt, ja mikä siinä on parasta?

Lue koko artikkeli Kodin Kuvalehdestä 7/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä sekä ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

Pettämistä rakkauden nimissä

Miten oman puolison pettämisestä tehdään nykyisin "kaunista", kun se rakkaus vaan tuli... Ensin piti ymmärtää Minkkistä, nyt Heleniusta, jota kukaan ei olisi enää muistanut. Mukavaa luettavaa petetyille puolisoille.

  • ylös 36
  • alas 9
Vierailija

”Kesällä nostin kädet pystyyn. Kerroin vaimolle, että tällainen tapaus: olen rakastunut. Olin ollut vaimoni kanssa naimisissa yli 20 vuotta.”

Kiva.

  • ylös 35
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla