”Kovin pula on 42–45-kokoisista miesten sukista”, Hellevi tietää.
”Kovin pula on 42–45-kokoisista miesten sukista”, Hellevi tietää.

”Koska olen pienituloinen yhden lapsen äiti, minulla ei ole varaa kovin suuriin lahjoituksiin. Mutta yhdelläkin parilla voi auttaa”, Hellevi Pöyhönen sanoo.

”Kun neulon asunnottomille villasukkia, teen niistä malliltaan sellaisia, että ne mahtuvat hyvin kenkiin. Tämän vuoksi jalkaterään ei kannata tehdä koholla olevia palmikoita. Joustinneuleesta neulotut sukat ovat hyviä, sillä ne mukautuvat helposti monen muotoisiin jalkoihin. Teen myös paljon lämpimiä polvisukkia.

Kaikenkokoisille sukille on tarvetta. Kovin pula on 42–45-kokoisista miesten sukista. Silti ei pidä unohtaa, että osalla miehistä jalan koko voi olla tätäkin suurempi. Asunnottomien yön keräykseen olen vienyt myös naisten pitsisukkia. Vähävaraisten perheiden lapsille olen lahjoittanut sukkia Sininauhasäätiön kautta.

Ajattelen, että jo yhdellä sukkaparilla voin helpottaa asunnottoman arkea niin, että hänellä on edes lämpimät jalat talvipakkasilla.

Tiedän omasta kokemuksestani, kuinka tärkeää on saada apua vaikeissa elämäntilanteissa. Koska olen pienituloinen yhden lapsen äiti, minulla ei ole varaa kovin suuriin lahjoituksiin. Langat ovat kalliita, ja toisaalta vapaa-aikaa pikkulapsiarjessa ei juuri ole. Ajattelen, että jo yhdellä sukkaparilla voin helpottaa asunnottoman arkea niin, että hänellä on edes lämpimät jalat talvipakkasilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna lahjoitin itse tekemiäni ja muilta saatuja sukkia ja pipoja Sillankorvan ensisuojaan. Olin viemässä lahjoituksia henkilökunnalle, kun huomasin pihalla seisovat miehet. Kysyin, olisiko heillä tarvetta villasukille. Kun tiedustelin miesten jalan kokoja, he hämmentyivät. Yksi vastasi, ettei sen ole niin väliä – saappaaseen kyllä mahtuu. Selvisi, että hänellä oli jalassaan lahjoituksena saadut 46-kokoiset kumisaappaat, vaikka hänen oma jalkansa oli kokoa 42. Kun kaivoin hänelle pussista oikeankokoiset sukat, mies vaikutti ilahtuneelta ja kiitti minua.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viivi

Teet arvokkaita tekoja. Itsellä homma tökkäsee kantapäähän. Patalappuja kenties saisin aikaan. Jos langoista tulee pula, voisin omat, ystävien ja kirpparilta ostetut langat sinulle ensi vuotta ajatellen toimittaa. Onnellista joulua ja alkava vuotta ❤️

  • ylös 25
  • alas 4
Hellevi

Kiitos Viivi kauniista sanoistasi ❤️ Langoista ei taida hetkeen tulla pulaan, koska olen aikoinaan ennen lasta ollessani töissä, ostellut lanka-alennuksista ym lankoja varastoon ? Kiitos kuitenkin ❤️ Oikein mukavaa pyhien aikaa sekä tulevaa uutta vuotta sinulle Viivi ❤️ ❤️llä Hellevi

  • ylös 15
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla