Minna Parikka tietää: kun kirjoitat tavoitteesi paperille, ne toteutuvat helpommin. Lue vinkit siitä, miten pääset lähemmäs omia unelmiasi.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka kertoo Kodin Kuvalehdessä (20/2014) laatineensa listan asioista, jotka haluaa toteuttaa elämässään. Uuden kielen opiskelua, moottoripyörän rakentamista, akrobaattitemppuja, vapaaehtoistyötä Afrikassa. Suurin osa listan haaveista ei liittynyt kenkiin.

Minna uskoo, että kun unelmat kirjoittaa paperille listaksi, ne toteutuvat todennäköisemmin kuin ollessaan päässä epämääräisinä ajatuksina.

Suuri osa suomalaisista on haaveilijoina realisteja. Unelmat eivät ole unelmia, vaan ainoastaan arkisia päämääriä, jotka  tietää saavuttavansa tekemällä työtä. Lapsena unelmoitiin lentokyvystä, aikuisena unelmoidaan palkankorotuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin pääset lähemmäs omia unelmiasi

  • Ota esiin paperia ja kynä ja varaa puoli tuntia rauhallista aikaa.
  • Ala listata unelmiasi sensuroimatta. Älä mieti, ovatko ne toteutuskelpoisia. Älä murehdi, että ne ovat liian suuria.
  • Kuvittele, miltä sinusta tuntuu, kun toteutat unelmasi.
  • Lue listasi läpi, älä edelleenkään sensuroi. Sinun unelmasi ovat sinun unelmiasi.
  • Tutki unelmiasi tarkemmin. Mieti: Mikä on se utopistinen unelma, jonka toteutumiseen ei todellisuudessa usko, mutta jota on hauska ajatella iltaisin ennen nukahtamista? Mikä on unelma, jonka saavuttaminen on mahdollista?
  • Pohdi: Mitä tarvitset saavuttaaksesi unelmasi? Millä aikavälillä sen saavuttaminen on mahdollista? Onko unelma varmasti omasi – ei vanhempien, puolison tai lasten?
  • Usko: unelmia on mahdollista toteuttaa. Haaveitaan ei pidä suhtautua häpeillen ”ei siitä mitään kuitenkaan koskaan tule”.

Minkälaisia asioita sinun unelmalistallasi on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla