Toni ja Aira Välitalo harrastavat jenkkaa.

Toni Välitalo on totuttu näkemään punk-rumpalina, mutta nyt hän haluaisi soittaa tanssimusiikkia. 

Harva tietää, että Pertti Kurikan Nimipäivistä tuttu rumpali Toni Välitalo, 35, on myös tanssimusiikin suuri ystävä ja taitava tanssimaan jenkkaa. Tanssimaan häntä opetti aluksi äiti.

"Kun Toni oli pienempi, kävimme usein Ikaalisten kylpylässä. Siellä Toni halusi joka kerta tanssia jenkkaa. Minua melkein hävetti, koska Toni ei osannut yhtään tanssia. Niinpä ilmoitin meidät Åke Blomqvistin tanssikurssille. Nyt Toni tanssii niin hyvin, että lavoilla saamme kehuja, ja vieraat naiset hakevat Tonia tanssimaan", Tonin äiti Aira Välitalo, 73, kertoo.

Kun Pertti Kurikan Nimipäivät vuosi sitten lopetti, Toni alkoi soittaa Taikasydän-nimisessä kehitysvammaisten tanssimusiikkiyhtyeessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Bändiä vetää siviilipalvelusmies, jonka palveluksen loppu saattaa olla myös Taikasydämen loppu. Olisi mahtavaa, jos joskus löytyisi tanssibändi, jossa Toni voisi soittaa. Mutta niin se taitaa olla, että vaikka Toni olisi kuinka hyvä, niin normaalibändiin häntä ei huolita", Aira-äiti sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Minun työni on soittaa rumpuja. Pidän enemmän tanssimusiikista kuin punkista", Toni sanoo.

"Kun menemme tanssilavalle, minä tanssin äidin kanssa. Muutkin naiset hakevat minua tanssimaan, mutta äiti on parempi."

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen viimeisistä vuosista kertova elokuva Tokasikajuttu saa ensi-iltansa 13. lokakuuta 2017. Aira kiittelee bändiä. 

"PKN teki valtavan hyvän työn. Bändi näytti konkreettisesti, että kehitysvammaiset pystyvät moneen."

Miltä Tonista tuntuu antaa tv-haastatteluja? Mikä on hänelle äidissä tärkeintä? Miltä Airasta tuntui, kun oma poika soitti euroviisulavalla? Entä miten sujuvat Tonin rakkausasiat? Lue lisää Toni ja Aira Välitalosta Kodin Kuvalehdestä 20/17, joka ilmestyi 12.10. Digilehden tilaukseen pääset täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla