Kun avustustyötä tehdään ulkona, on syytä pysyä lämpimänä. Sini tarjoaa Heikki-isälleen kahvit Helsingin Kalliossa.
Kun avustustyötä tehdään ulkona, on syytä pysyä lämpimänä. Sini tarjoaa Heikki-isälleen kahvit Helsingin Kalliossa.

Jo teininä Heikki Hursti etsi isänsä Veikko Hurstin kanssa alkoholisteja pitkin Helsinkiä, pesi ja vaatetti heitä. Nyt avustustyö on siirtymässä Sini-tyttärelle, joka on ollut huolissaan isänsä jaksamisesta.

Sini Hursti, 34, alkoi auttaa isäänsä Heikki Hurstia, 64, tämän avustustyössä kuusi vuotta sitten. Heikillä todettiin silloin syöpä.

”Sairaalassa Sini kysyi, miten voisi auttaa. Sen jälkeen hän siirtyi huolehtimaan toimistotöistämme. Vaikka tilanne oli raskas, Sini otti hienosti vastuun”, Heikki kertoo.  

”Tässä on minun paikkani, kun isän voimat vähenevät.”

Samalla Sinistä tuli köyhien auttaja jo kolmannessa polvessa, sillä Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö on hänen isovanhempiensa perustama. Heikki Hursti etsi jo teininä vanhempiensa kanssa alkoholisteja pitkin Helsinkiä, pesi ja vaatetti heitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun isä sairastui syöpään, halusin ilman muuta tehdä oman osani. En ollut sitä aiemmin miettinyt, mutta silloin tunne tuli heti. Näen, että tässä on minun paikkani, kun isän voimat vähenevät”, Sini kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Isän pitäisi osata rauhoittua”

Sini Hursti on nyt Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön varatoiminnanjohtaja. Isäänsä hän yrittää houkutella päästämään itsensä vähän vähemmällä ja huolehtimaan jaksamisestaan. 

”Isä on hyvin empaattinen, joskus liikaakin, ja se voi viedä voimat. Olen huomannut, että aina löytyy myös niitä ihmisiä, jotka yrittävät käyttää hänen hyväntahtoisuuttaan hyväksi.”

”Isän pitäisi osata rauhoittua ja pitää parempaa huolta itsestään. Kyllä tämä puoti pysyy pystyssä pari päivää ilman häntäkin. Olen usein komentanut isää lähtemään äidin kanssa yhteiselle reissulle. Tekisi hyvää, jos he pääsisivät huilimaan edes yhdeksi pitkäksi viikonlopuksi. Mutta ei isä usko.”

Lue Heikki ja Sini Hurstin koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 24/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä tai tähtiartikkelina. 

Poikkeaja

Vierailijalle: Kuinka pahansuopa ja kateellinen voi ihminen olla?
Mistä kumpuaa tämä perusoletus, että auttamistyöstä ei kuuluisi saada kunnon korvausta? Ei ihme, että sairaanhoitajienkin palkoista saa pitää jatkuvaa vääntöä.
Hei haloo nyt!

Vierailija

Helppoa olla jalo, kun siitä saa sievoisen tulon, sekä aikaa myöden mukavan omaisuuden. Ei kai nyt arvon toimittaja kuvittele Hurstien tekevän työtä pienellä korvauksella? Jos tosiasiallinen korvaus huomiotaisiin ansioksi, niin moni lääkäri häviäisi Heikille tai Sinille tuloissa. Köyhien asia kannattaa pitää pinnalla, koska se tuo vaurauden omaan pesään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla