Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijablogeja.

"Kaksi kaksosta innostunut ompelusta, sisustuksesta, muodista ja kaikesta itsetehdystä. Paljon valokuvia, diy-vinkkejä ja arkisia onnellisuuksia."

Ida ja Minttu Mäkinen ovat kaksoset, jotka pitävät Kodin Kuvalehden sivuilla Twins Tips -blogia. Tutustu Idaan ja Minttuun:

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mistä aiheista kirjoitatte blogiinne?

"Kirjoitamme blogiin monipuolisesti elämäämme liittyvistä asioista. Eniten siellä on postauksia urheilusta, ruokaideoista ja tee-se-itse -jutuista."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi bloggaatte?

"Asuimme pitkään saman katon alla, mutta opiskelujen myötä muutimme eri kaupunkeihin. Blogi on meille tavallaan päiväkirja nyt, kun emme  enää ehdi nähdä niin paljon kasvotusten. Voimme kirjoittaa sitä yhdessä, vaikkemme asu samalla paikkakunnalla. Toinen syy bloggaamiseen on se, että harrastamme molemmat valokuvaamista. Kuvat ovat blogissamme aika isossa roolissa."

Millaisia lukijoita bloginne voisi kiinnostaa?

"Kuka tahansa voi saada teksteistämme vinkkejä arkeensa. Blogimme voisi kiinnostaa ihmisiä, jotka tekevät mielellään itse käsitöitä tai haluavat kokeilla uusia asioita vaikkapa urheilussa tai ruuanlaitossa."

Miksi pidätte blogia yhdessä?

"Se oli oikeastaan todella luonnollinen valinta, koska olemme aina tehneet kaiken yhdessä. Tällä tavalla työmäärä ja vastuu blogista puolittuu, eikä sen pitäminen vie liikaa aikaa. Yksin meistä kumpikaan ei olisi varmaan perustanut blogia." 

Mitkä ovat omia lempiblogejanne?

"Kolmistaan-blogissa on taatusti aina hyviä postauksia. Ne käsittelevät monipuolisesti ja rehellisesti arkisia asioita, mikä on virkistävää, sillä blogien kerronta on usein niin siloteltua. Urheiluaiheisista blogeista suosikkimme on Eveliina Tistelgrenin Urheilijan elämää, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja erottuu siksi fitnessblogien keskeltä. Lisäksi seuraamme Annika O. -blogia hienojen valokuvien takia. Niistä saamme inspiraatiota omaankin blogiimme."

Mitä harrastatte?

"Olemme aina harrastaneet samoja juttuja. Pienenä harrastimme kaikkea koripallosta klarinetin soittoon, aina yhdessä. Olemme saaneet turvaa toisistamme, kun olemme aloittaneet uuden harrastuksen. Nyt aikuisinakin puuhaamme samoja asioita: valokuvaamme ja käymme salilla. Emme harrasta yhdesssä, mutta voimme silti jakaa neuvoja ja kokemuksia toisellemme, kun laji on yhteinen."

Missä asiassa olette erilaisia?

"Olemme monien mielestä varmasti melko samanlaisia kaikessa. Yksi aika suuri ero kuitenkin löytyy. Kun Ida muutti opiskelemaan Rovaniemelle ja Minttu pääkaupunkiseudulle, asuinpaikkakuntien erot alkoivat näkyä myös meissä. Helsinki ja Rovaniemi eroavat toisistaan melko paljon, ja Minttu sopii paremmin Helsinkiin ja Ida Rovaniemelle. Emme voisi enää kuvitella, että asuisimme toisin päin."

Mistä haaveilette?

"Molempien unelma-ammatti liittyy luovuuteen. Ida ei ole vielä varma, mikä tuo ammatti voisi olla, mutta Minttu haluaa muotisuunnittelijaksi. Hänen isoin haaveensa on oma vaatemerkki – tai että se olisi meidän yhteinen. Jos jonkun kanssa voisi kuvitella tekevänsä töitä yhdessä, niin siskon. Haaveilemme myös yhteisestä yrityksestä, joka tarjoaisi jotain mediaan tai kulttuuriin liittyvää."

Mikä on lempivuodenaikanne?

"Tunnelmaltaan syksy ja talvi on ehdottomasti parasta aikaa. Kynttilät, neulomiset ja kivat koti-illat ovat parasta pimeänä vuoden aikana. Toisaalta ehkä myös Lappi-rakkaus on syynä siihen, miksi pidämme talvesta. Vaatteidenkin kannalta talvi ja syksy ovat kivoja. Isot neuleet ja kaulahuivit ovat lempivaatteitamme."

Mitä odotatte joululta?

"Joidenkin mielestä jouluun on vielä pitkä aika, mutta me olemme niitä ihmisiä, jotka elävät joululle jo syyskuusta lähtien. Olemme jo alkaneet miettiä kivoja joulujuttuja. On vain mukavaa, että kirjastoonkin on nostettu jo joulukirjat ja lehdet esille. Tämä koko syksyn kestävä joulunodotus tulee varmasti näkymään blogissamme. Teemme jonkin verran lahjoja itse ja vinkkaamme sellaisia varmasti blogiinkin."

 

Tutustu Twins Tips -blogiin täällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla