Loriseeko suihkussa muukin kuin vesi? No, säästöähän se vain on!
Loriseeko suihkussa muukin kuin vesi? No, säästöähän se vain on!

Pissit suihkussa käydessä, nenänniisto lakanaan ja yhdellä tulitikulla kaikki kynttilät... Nappaa tästä 10 todellista nuukailuvinkkiä. Ja keksitkö vieläkin pahempia?

1. Samalla tulitikulla sytytät nopeasti jopa kahdeksan kynttilää. Kun tuli alkaa polttaa sormia, puhalla se sammuksiin ja käännä tulitikku toisinpäin. Kun otat varovasti hiiltyneestä päästä kiinni ja nappaat tikun toiseen päähän tulen jo sytytetystä kynttilästä, saat sytytettyä ainakin kaksi kynttilää lisää.

2. Kun pissaat suihkussa käydessä, säästät vettä, kun ei tarvitse vetää vessanpönttöä. Isompaa hätää emme suosittele tekemään lattiakaivoon.

3. Pestäänhän vauvojenkin kestovaippoja, miksi ei aikuisten. Ompele sideharsosta parin vessapaperipalan kokoisia paloja ja yhdistele ne toisiinsa vaikka pienillä neppareilla. Kääri pahvitötterön ympärille rullaksi ja iske vessapaperitelineeseen. Kun olet pyyhkinyt, kerää käytetyt palat omaan erilliseen astiaan ja sieltä aikanaan pesukoneeseen ja kuivatuksen jälkeen uuteen käyttökierrokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Etkö haluaisi tarjota kenellekään ikinä mitään kahvilassa tai ravintolassa? Laskunmaksun ollessa käsillä ala hamuta käsilaukustasi tai perstaskustasi lompakkoa hajamielisen näköisenä. Lopulta aina jollakin muulla ystävälläsi tai perheenjäsenilläsi pettää hermo ja hän sanoo: "Minä tarjoan." Kun toimit näin kerta toisensa jälkeen, lopulta muut oppivat tunnistamaan ruumiinkielesi, eivätkä oletakaan sinun koskaan tarjoavan mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tämä on tuttu juttu monessa taloudessa: yhdessä teepussissa on aivan liikaa voimaa yhteen kupilliseen. Kuivata siis kerran käytetty teepussi vaikka lasissa, jemmaa keittiön kaappiin ja käytä seuraavana päivänä tai sitä seuraavana tai seuraavalla viikolla, kyllä siitä vielä jotain väriä irtoaa.

6. Samoin aivan turha uusia joka kerta kahvinsuodatinpussia. Ravista heti käytön jälkeen kahvinporot pois pussista ja asettele pussi kuivumaan. A vot, seuraavana päivänä voit käyttää kuivaneen pussin uudestaan. Itse asiassa se on käyttökelpoinen kerta toisensa jälkeen ihan siihen saakka, kun se hajoaa käsiin.

7. Myös talouspaperia ja nenäliinoja voi kuivattaa, kun olet niistänyt niihin. Seuraavana päivänä paperi on aivan käyttökelpoista, räkä on kuivunut niihin, joten siitä vain uutta niistämistä entisten nuhakoppuroiden sekaan.

8. Itse asiassa nenäliinoja ei tarvitse ostaa lainkaan. Mene vain pyykkikorille ja ota jokin lakana, pyyhe tai vaikka alushousut ja niistä nenäsi niihin. Sinnehän ne kumminkin kaikki menevät: pesukoneeseen.

9. Kun autostasi palaa lamppu, älä kiiruhda sitä heti vaihtamaan, kyllä etenkin kesäkelillä pärjää yksisilmäisenäkin. Huom, tämä sisältää sen riskin, että poliisi voi sakottaa sinua siitä.

10. Ostatko kaupasta erikseen roska- tai biopusseja, törkeää! Kun pakkaat hedelmät kaupan paperipusseihin tai hajoaviin hedelmäpusseihin, ei sinun tarvitse ostaa erikseen biopusseja. Samoin roskapusseina voit käyttää hajoamattomia, pieniä hedelmäpusseja. Näin saat opetettua taloudessasi asuvia lapsia arjen askareihin, kun heidän on vähän väliä vietävä roskapusseja roskikseen. Mutta älä missään tapauksessa palkitse heitä siitä rahalla!

Mikä on sinun noloin nuukuusniksisi? Tai onko joku tuttavasi todella pihi? Kerro meille muillekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla