Loriseeko suihkussa muukin kuin vesi? No, säästöähän se vain on!
Loriseeko suihkussa muukin kuin vesi? No, säästöähän se vain on!

Pissit suihkussa käydessä, nenänniisto lakanaan ja yhdellä tulitikulla kaikki kynttilät... Nappaa tästä 10 todellista nuukailuvinkkiä. Ja keksitkö vieläkin pahempia?

1. Samalla tulitikulla sytytät nopeasti jopa kahdeksan kynttilää. Kun tuli alkaa polttaa sormia, puhalla se sammuksiin ja käännä tulitikku toisinpäin. Kun otat varovasti hiiltyneestä päästä kiinni ja nappaat tikun toiseen päähän tulen jo sytytetystä kynttilästä, saat sytytettyä ainakin kaksi kynttilää lisää.

2. Kun pissaat suihkussa käydessä, säästät vettä, kun ei tarvitse vetää vessanpönttöä. Isompaa hätää emme suosittele tekemään lattiakaivoon.

3. Pestäänhän vauvojenkin kestovaippoja, miksi ei aikuisten. Ompele sideharsosta parin vessapaperipalan kokoisia paloja ja yhdistele ne toisiinsa vaikka pienillä neppareilla. Kääri pahvitötterön ympärille rullaksi ja iske vessapaperitelineeseen. Kun olet pyyhkinyt, kerää käytetyt palat omaan erilliseen astiaan ja sieltä aikanaan pesukoneeseen ja kuivatuksen jälkeen uuteen käyttökierrokseen.

4. Etkö haluaisi tarjota kenellekään ikinä mitään kahvilassa tai ravintolassa? Laskunmaksun ollessa käsillä ala hamuta käsilaukustasi tai perstaskustasi lompakkoa hajamielisen näköisenä. Lopulta aina jollakin muulla ystävälläsi tai perheenjäsenilläsi pettää hermo ja hän sanoo: "Minä tarjoan." Kun toimit näin kerta toisensa jälkeen, lopulta muut oppivat tunnistamaan ruumiinkielesi, eivätkä oletakaan sinun koskaan tarjoavan mitään.

5. Tämä on tuttu juttu monessa taloudessa: yhdessä teepussissa on aivan liikaa voimaa yhteen kupilliseen. Kuivata siis kerran käytetty teepussi vaikka lasissa, jemmaa keittiön kaappiin ja käytä seuraavana päivänä tai sitä seuraavana tai seuraavalla viikolla, kyllä siitä vielä jotain väriä irtoaa.

6. Samoin aivan turha uusia joka kerta kahvinsuodatinpussia. Ravista heti käytön jälkeen kahvinporot pois pussista ja asettele pussi kuivumaan. A vot, seuraavana päivänä voit käyttää kuivaneen pussin uudestaan. Itse asiassa se on käyttökelpoinen kerta toisensa jälkeen ihan siihen saakka, kun se hajoaa käsiin.

7. Myös talouspaperia ja nenäliinoja voi kuivattaa, kun olet niistänyt niihin. Seuraavana päivänä paperi on aivan käyttökelpoista, räkä on kuivunut niihin, joten siitä vain uutta niistämistä entisten nuhakoppuroiden sekaan.

8. Itse asiassa nenäliinoja ei tarvitse ostaa lainkaan. Mene vain pyykkikorille ja ota jokin lakana, pyyhe tai vaikka alushousut ja niistä nenäsi niihin. Sinnehän ne kumminkin kaikki menevät: pesukoneeseen.

9. Kun autostasi palaa lamppu, älä kiiruhda sitä heti vaihtamaan, kyllä etenkin kesäkelillä pärjää yksisilmäisenäkin. Huom, tämä sisältää sen riskin, että poliisi voi sakottaa sinua siitä.

10. Ostatko kaupasta erikseen roska- tai biopusseja, törkeää! Kun pakkaat hedelmät kaupan paperipusseihin tai hajoaviin hedelmäpusseihin, ei sinun tarvitse ostaa erikseen biopusseja. Samoin roskapusseina voit käyttää hajoamattomia, pieniä hedelmäpusseja. Näin saat opetettua taloudessasi asuvia lapsia arjen askareihin, kun heidän on vähän väliä vietävä roskapusseja roskikseen. Mutta älä missään tapauksessa palkitse heitä siitä rahalla!

Mikä on sinun noloin nuukuusniksisi? Tai onko joku tuttavasi todella pihi? Kerro meille muillekin!

Hyvä, lämmin ja hellä oli mieli jokaisen, kun Helsingin Sanomatalon Mediatorilla vietettiin monen hyvän asian merkeissä Joulu jokaiselle -tapahtumaa.

Kodin Kuvalehti oli mukana järjestämässä kaikille avointa Joulu jokaiselle -tapahtumaa, jolla tarjottiin tilaisuus antamiseen ja saamiseen monella tavalla. HelsinkiMissio oli kertomassa tavoistaan vähentää ikäihmisten ja lapsiperheiden yksinäisyyttä, Hope ry vastaanottamassa tavaraa, jota tuotiin joululahjoiksi vähävaraisiin lapsiperheisiin.

Hyvien tekojen lisäksi kuultiin upeaa joulumusiikkia, jota esittivät Mikko Harju, Ilta, Sibelius-lukion Tyttökuoro sekä tuore Tähdet, tähdet -kilpailun voittaja Elias Kaskinen.

Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.
Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.

Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!
Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.
Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.

Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.
Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.

Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.
Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.

Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.
Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.

Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.
Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.

Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.
Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.

Miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen saa ihmisen tuntemaan itsensä kunnottomaksi?

Voi ei, taas on SE päivä vuodesta.

Kunnon ihmiset ovat kirjoittaneet joulukortit viimeistään viime viikonloppuna. He postittavat ne viimeistään tänään. Hyräilevät jouluyöjuhlayötä samalla, kun kopsauttavat kortit laatikkoon.

Minä kunnoton olen hankkinut vasta listallisen joulupostimerkkejä. Jos päässä ylipäänsä soi jokin joululaulu, niin sitten se, jossa ihmetellään, missä joulukorttilista viimevuotinen, mä tänne laatikkooni aivan varmaan talteen panin sen. Kun se olisikin joulukorttihuolistani suurin.

Miksi, oi miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen aiheuttaa niin paljon syyllisyyttä? Pohdimme asiaa parin muun kunnottoman kanssa. Päädyimme yhdessä siihen, että jokavuotinen joulukorttisouvi saa meidät tuntemaan vähintään kuudenlaista syyllisyyttä.

1. Jos päätän olla lähettämättä korttia jollekulle,

saan sitäkin varmemmin kortin häneltä. Tilanteen ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja:

a) Lähetän hänelle kortin ykkösmerkillä, jolloin hän arvaa, etten aikonutkaan lähettää hänelle korttia.

b) Jätän kortin lähettämättä, jolloin hän todennäköisesti ei lähetä minulle korttia enää ensi vuonna mutta loukkaantuu tänä vuonna.

c) Lähetän hänelle joulutervehdyksen tekstiviestinä jouluaattona ja toivon hänen kuvittelevan, että juuri sillä tavalla minä aioinkin lähettää joulutervehdykset.

2. Jos lähetän kortin jollekulle, joka ei lähetäkään korttia minulle,

saatan hänet kiusalliseen tilanteeseen (ks. edellinen kohta).

3. Jos ostan ajoissa halvat joulumerkit, 

huomaan taas kerran, että halpojen postimerkkien viimeinen postituspäivä oli eilen. Ei muuta kuin ostamaan täyshintaisia merkkejä.

Syyllisyyden aihe: kehno taloudenpito.

4. Jos halvat postimerkit jäävät käyttämättä,

en osaa päättää, mitä teen niillä. Nolottaa käyttää niitä ensi vuonna, kun on tänä vuonna joutunut lähettämään kortit täyteen hintaan.

Yhtä noloa on, jos niitä yrittää kuluttaa myöhemmin muihin kortteihin. Hyvää pääsiäistä, lukee kortissa, ja sen yläreunassa on joulupostimerkki ja rivi 10 sentin merkkejä.

5. Jos lähetän ihania (ja kalliita) joulukortteja,

itse saan vain tylsiä kortteja, joita ei viitsisi millään ripustaa esille.

Tiedän tiedän, ajatus on tärkein. Silti käy mielessä, että miksen pitänyt kivoja (ja kalliita) korttejani itse. Sitten taas tunnen syyllisyyttä siitä ajatuksesta.

6. Jos päätän olla lähettämättä kortteja ollenkaan,

posti tuo minulle joka päivä lisää toisten itse askartelemia tai muuten vain ajatuksella hankkimia taideteoksia. Näyttelen, ettei tunnu missään.

Kieriskeltyäni koko joulun syyllisyydessä sorrun lähettämään kortteja tapaninpäivänä halvoilla merkeillä, jotta näyttäisi, että posti on ne hukannut.

Sitten kieriskelen taas syyllisyydessä, kun mietin, joutuvatko vastaanottajat nyt lunastamaan kortit, kun niissä ei ole tarpeeksi postimerkkejä.