Tosi-tv on kieli, jossa on ällistyttävän suppea sanavarasto. Tervetuloa huikealle yhteiselle matkalle, jossa kasvetaan ihmisinä.

1. HUIKEA. Hoe sanaa huikea. Sillä ilmaiset, että pidät jostain. Voit jankuttaa sitä myös silloin, kun et keksi mitään muuta sanottavaa. Hylkää kaikki muut suomen kielen adjektiivit. Jos haluat ilmaista kielteisiä tunteita, sano ”ei ihan niin huikea”.

2. VETO. Välttele monimutkaisia sanoja, kuten esitys, biisi, laulu, tulkinta, versio, tanssi, valssi, samba, rumba. Sano aina vaan veto. Mitä tahansa joku tekeekin, se on aina veto. Jos tyyppi onnistuu tekemässään, sano: Huikea veto.

3. MATKA. Me rakastamme tarinoita. Minä ainakin rakastan. Olen se ihminen, joka itkee telkkarikisailuissa juuri oikeissa kohdissa: silloin, kun huono muuttuu hyväksi (eli huikeaksi), ujo rohkeaksi (eli huikeaksi), ruma kauniiksi (eli huikeaksi) ja häviäjä voittajaksi (eli huikeaksi). Murrun sekunnilleen niissä kohdissa, joissa tv-tuottajat haluavat minun murtuvan. Kyse on siitä, että tosi-tv:ssä hölmöinkään kisailu ei ole hölmö kisailu, vaan matka. Osallistujat eivät laula, tanssi tai sekoile keskenään kilpaa, vaan ovat yhteisellä matkalla. Matkalla on alku, keskikohta ja loppu, romahduksia ja nousuja, kuten tarinalla. Siksi liikutun. Matka-ilmaus tekee tavallisesta ihmeellistä ja tylsästä jännittävää, joten ota se käyttöön. Voit esimerkiksi todeta työkaverillesi laimean lounashetken jälkeen: "Kiitos yhteisestä matkasta. Huikeeta jakaa tää sun kanssa."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. KASVA IHMISENÄ. Tositelkkarissa ihmiset kasvavat. He kasvavat ihmisinä, laulajina, tulkitsijoina, taiteilijoina, naisina ja miehinä. Ja nopeasti kasvavatkin. Moni kasvaa ihmisenä esimerkiksi kahden lauluesityksensä välillä, jopa vuorokaudessa. Jos ei osaa kasvaa ihmisenä, voi yrittää kasvaa muihin esiintyjiin kiinni eli perheeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. PUHKEA KUKKAAN. Kun kasvaa ihmisenä, puhkeaa kukkaan.

6. VALMIS PAKETTI. Ja kun puhkeaa kukkaan, on valmis paketti.

7. SERIOUSLY, I'M LIKE SO EXCITED! Jos hallitset jo suomen kielen, voit opetella seuraavaksi tosi-tv-kieltä englanniksi

Lue myös 10 vinkkiä: Kasvata itseäsi kuin lastasi

Annan juttuja lukiessa puhkeaa kyllä nuutuneempikin matkakumppani kukkaan.  Sanojen, suomenkielen, kielen ja sanailun ystävä kiittää!

  • ylös 28
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla