Amsterdam on hilpeä koko perheen kaupunkilomakohde. Vinkit rentoihin ravintoloihin, parhaisiin sisustusputiikkeihin ja lasten suosikkinähtävyyksiin antaa Amsterdamiin kotiutunut stylisti Pirita Pekkala.

Rennot koko perheen ravintolat

Bazar: Pohjoisafrikkalaista ja Lähi-Idän ruokaa tarjoillaan vaikuttavassa miljöössä vanhassa kirkossa. Lapset ovat hyvin tervetulleita. Albert Cuypstraat 182.
Groot Melkhuis: Pelkistetty kahvila on Vondelpark-puiston keskellä. Laajalla, aidatulla ulkoalueella on paljon erilaisia leikkivälineitä. Vondelpark 2.
Kantjil&Tiger: Indonesialainen ravintola Amsterdamin keskustassa tarjoaa herkullista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Spuistraat 291-293.
Sushi-ravintola Sumossa saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Sushin lisäksi tarjolla on myös paistettua kalaa, kanavartaita ja nuudeleita. Helppoa lasten kanssa! Korte Leidsedwarsstraat 51 ja Vijzelstraat 26

Leikkipuistot & lasten suosikit

Artis-eläinpuistossa eläinten muotovaliot asuvat puutarhamaisessa ympäristössä. Ravintolan edustalla on loistava kiipeilyleikkipaikka. Eläinten ruokinta-aikataulu kannattaa tarkistaa etukäteen. Plantage Kerklaan 38-40.
Lasten tiedekeskus Nemossa on kiinnostavia aktiviteettejä etenkin yli 5-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Oosterdok 2.
Modernin taiteen museo Stedjelikin ensimmäisessä kerroksessa on Family Lab -tila, jossa lapset voivat toteuttaa itseään. Museumplein 10.
Alankomailla on hulppea, valkohiekkainen rantaviiva. Beachclub Witstrandissa voi viettää leppoisan päivän ylellisillä rantapedeillä loikoillen, leijaa lennättäen, hiekkakakkuja tehden, uiden ja syöden. Rantaclubilla on oivallinen keittiö ja ystävällinen palvelu. Zeereep 103, Noordwijk, ranta 20.
Satumaa ja huvipuisto Efteling ovat reilun tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Prinsessa Ruususen linna, Hannun ja Kertun talo, Puhuva puu ja Punahilkka esittäytyvät huikeasti toteutetussa miljöössä. Huvipuistossa on kaikki herkut isommille lapsille ja aikuisille. Europalaan 1, Kaatsheuvel.
Viihtyisiä puistoja ovat esimerkiksi Amstelpark (vetonaulana maisemajuna ja huvipuistolaitteet), Vondelpark (useita leikkipaikkoja ja ulkoallas) sekä Sarphati Park (iso kiipeilypuu).

Sisustusliikkeet

All the luck in the world: Sisustusesineitä, valaisimia, huonekaluja, koruja. Uutta ja vanhaa. Gerard Doustraat 86.
Anna+Nina: Sisustusesineitä, tauluja ja koruja. Gerard Doustraat 94 ja Kloveniersburgwal 44.
Hotel Droog: näyttelytila, kahvila ja yhden huoneen hotelli myy myös design-ja käyttöesineitä. Staalstraat 7B.
Hutspot: Lifestyle-liikkeen yhteydessä on parturi ja kahvila. Myynnissä uusia ja vanhoja sisustusesineitä, huonekaluja, koruja, kelloja, miesten ja naisten vaatteita ja asusteita. Van Woustraat 4 ja Rozengracht 204–210.
Raw materials: Uutta ja vanhaa sekä kierrätettyä sisustustavaraa, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä. Rozengracht 231, rawmaterials.nl
Maison NL: Sisustustavaroita, koruja, naisten vaatteita, kenkiä. Utrechtsestraat 118.
Ij-hallen: Euroopan suurin kirpputori järjestetään kerran kuussa. Sieltä voi löytää vaatteita, asusteita, kenkiä, astioita, huonekaluja, valaisimia ja vaikkapa leluja. Sisäänpääsymaksu. T.T. Neveritaweg 15.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kurkista Pirita Pekkalan ja hänen perheensä kotiin Kodin Kuvalehdessä 4/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla