Kun yhteinen lemmikki jää erossa exälle, ikävä voi kalvaa jopa päivittäin.  ”Mietin, mitä kissalle kuuluu ja onko sillä ollut hyvä elämä”, yksi KK:n kyselyn vastaajista kertoo.
Kun yhteinen lemmikki jää erossa exälle, ikävä voi kalvaa jopa päivittäin. ”Mietin, mitä kissalle kuuluu ja onko sillä ollut hyvä elämä”, yksi KK:n kyselyn vastaajista kertoo.

Kun ero koittaa, yhteisestä lemmikistä tulee usein vain toisen oma. Ikävä voi olla kova. Joskus päädytään yhteishuoltajuuteen.

Mustasukkaisuutta, ikävää, vastuun jakamista. Kun parisuhde päättyy, yhteisiin lemmikkeihin liittyy samankaltaisia kysymyksiä kuin yhteisiin lapsiin.

Kodin Kuvalehden kyselyn mukaan yhteinen lemmikki jää erossa yleensä jommallekummalle, mutta muunkinlaisia järjestelyjä on. Joskus...

Tanssileirin taidonnäytteitä. Teepä perässä!
Tanssileirin taidonnäytteitä. Teepä perässä!

Nuoret tanssitaiturit päästivät riemun valloilleen Kodin Kuvalehden, Me-säätiön ja kumppaneiden järjestämällä kesäleirillä Helsingissä. Katso huimat muuvit ja tee perässä!

Kodin Kuvalehti oli mukana järjestämässä lasten maksuttomia kesäleirejä eri puolilla maata. Helsingissä leiri järjestettiin Vesalan nuorisotalolla, jossa tanssittiin täysillä.

Katso alla olevalta videolta liikkeet ja kokeile pystytkö samaan!

Katutanssin All Styles Battlessa taitojaan pääsivät näyttämään muun muassa Minttu, 8, Sirkka, 8, Terhi, 14, Kati, 12, Efat, 8, Ilona, 10, Rinat, 10, Arezu, 12, Jamina, 11, Saska, 10, ja Santeri, 8. Jou!

 

Kaverille kannustusta: Sä oot niin hyvä!
Kaverille kannustusta: Sä oot niin hyvä!

 

Maamerilaivaa, tanssistoppia vai kellopeliä? Tanssileiriläiset ehtivät myös ulos pihaleikkeihin. Ohjaaja Hozan innosti.
Maamerilaivaa, tanssistoppia vai kellopeliä? Tanssileiriläiset ehtivät myös ulos pihaleikkeihin. Ohjaaja Hozan innosti.

 

Me-säätiön toinen perustaja Ilkka Paananen lähetti 40-vuotissyntymäpäiväkakkunsa leiriläisten iloksi. Nam, sanoi Arezu.
Me-säätiön toinen perustaja Ilkka Paananen lähetti 40-vuotissyntymäpäiväkakkunsa leiriläisten iloksi. Nam, sanoi Arezu.

Leirit järjestettiin kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla osana Kodin Kuvalehden, Me-säätiön, kaupunkien ja muiden yhteistyökumppanien hanketta, jossa kaikkiaan 430 lasta seitsemällä paikkakunnalla ympäri maata sai osallistua maksuttomalle kesäleirille.  Ateriat leiriläisille tarjosivat Arla, Pågen, Kokkikartano, Veikko Laine, HOK ja SOK sekä Chiquita.

Oi perinteinen juhannussää!
Oi perinteinen juhannussää!

Hip hei, juhannus! Luvassa on 12 astetta plussaa, taukoamatonta sadetta ja ennätysmäärä hyttysiä. Sateesta huolimatta kokkoa ei saa maastopalovaaran takia sytyttää. Mitäpä jos viettäisit keskikesän juhlaa tänä vuonna kaupungissa?

Yhdeksän syytä jäädä juhannukseksi ihmisten ilmoille:

1. Turvallisuus, ehdottomasti. Kaupungissa on pienempi riski hukkua, lyödä kirveellä polveen tai saada tikku sormeen. Vältyt myös myyräkuumeelta ja kyykäärmeen puremalta (Vantaalla voit toki törmätä naapurin karanneeseen lemmikkiboaan, kuten uutisista hiljattain luimme). Jos kuitenkin tarvitset ensiapua, kaupungissa saat sitä nopeasti.

2. Vältät juhannusliikenteessä jonottamisen. Ja ne hyttyset. Ja sateenpitelyn 15 neliön kesämökissä kera sukulaisten, joiden kanssa et nyt välttämättä haluaisi olla kylki kyljessä monta päivää putkeen. Hieman pidemmän välimatkan päästä on usein helpompi pitää heistä.

3. Säästyt kuulemasta, kun vastarannan nuoriso luukuttaa mökämusaa täysillä ja peittää luonnon omat, herkät äänet. Kaupungissa naapurin vesiskootterikin häiritsee vähemmän.

4. Nukut paremmin omassa mukavassa sängyssäsi kuin muhkuraisella mökkipatjalla pään alla homeelta haiskahtava, liiskaksi kulunut tyyny. Lisäksi: kaupungissa on todennäköisemmin pimennysverhot, jotka takaavat, ettei yöttömän yön valoisuus pääse häiritsemään untasi kuten pitsiverhoin somistetussa mökissä.

5. Löydät juhannusheilan varmemmin kuin sukumökillä korvessa 80 kilometrin päässä lähimmästä taajamasta.

6. Voit seurata jalkapallon MM-kisoja kunnon ruudusta sen sijaan, että tihrustat pelejä kuvaputkitelevisiosta tai kännykästä nettiyhteyden katketessa tuon tuosta.

7. Säästyt raahaamasta mökille monen päivän ruokatarjoilua, jota varten jonotat ensin supermarketin liha- ja kalatiskillä 45 minuuttia ja toisen mokoman kassalla. Kun olet kokannut hiki päässä ahtaassa mökkikeittiössä, pakkaat ylijääneen ruuan sunnuntai-iltana kylmälaukkuihin ja kuljetat takaisin kaupunkiin.

8. Juhannustaiat saavat kaupungissa aivan uuden säväyksen. On erilaista kirmata nakuna kaupungin hiljaisella pääkadulla tai kieriskellä oman olohuoneen karvamatolla kuin punkkeja kuhisevassa heinäpellossa. Seitsemän erilaisen kukan sijasta voit kerätä pussillisen roskia ja huolehtia samalla ympäristösi siisteydestä. Älä laita tyynyn alle.

9. Säästyt ylimääräiseltä stressiltä, kaikessa. Lue kohdat 1–8.

Rentoa juhannusta!

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Nyt jos koskaan kannattaa viettää kaupunkijuhannus: 9 syytä olla menemättä mökille

Vierailija kirjoitti: Kiva idea tuo juhannustaika kaupunkilaiselle - roskien kerääminen. Pitäisiköhän itsekin kerätä edes se seitsemän. :D Hei Vierailija, kiitos palautteesta, mekin täällä toimituksessa tykkäsimme erityisesti tuosta ideasta! Se olisi mainio uusi juhannusperinne ainakin niissä paikoissa, joissa roskia tuppaa olemaan. Kivaa juhannusta sinulle, ja kerää toki! :-)
Lue kommentti