Oikea Facebook-päivitys oikeaan aikaan – ja teet itsestäsi täydellisen naisen! Poimi valmiit Facebook-päivitykset jokaiselle viikonpäivälle ja merkkipäiviin, ja teet varmasti vaikutuksen.

Lauantaiaamu:
Olipa ihana naisten ilta! Juttelimme anopin kanssa aamukolmeen – maailma on taas vähän parempi paikka.

Lauantai-ilta:
Ilta kotona kaksin ilman lapsia. Se joka väittää, että suurin huuma kestää parisuhteessa puolitoista vuotta, on väärässä! ;)

Sunnuntaiaamu:
Kumpi ensin, siinäpä pulma: Salille vai lenkille?

Sunnuntai-ilta:
Mistä on hyvät sunnuntait tehty? Treenaamisesta ja mustikka–lehtikaalismoothiestakyyhkyballottinet ja papucassoulet -aterian teosta ja pöydän ympärille kokoontuvista sukulaisista, pitsirannekkeiden neulomisesta Tarkovskin Solaris-elokuvaa katsellen.

Maanantaiaamu:
Suukko parisängystä noustessa, suukko päiväkodin ovella, suukko autossa koulun edessä. Valmiina uuteen hyvään viikkoon – mutta työpaikalla vain poskipusuja :)

Tiistai-ilta:
Joskus puhelin soi kesken kaiken. Lankkua 6 min 30 sek.

Keskiviikkoilta:
Onnea innostavan työpäivän jälkeen on: 10-vuotiaan tekemä parsarisotto, 8-vuotiaan leipoma rocky road -raakakakku ja 3-vuotiaan kattama pöytä.

Torstai-ilta:
Salil eka, salil vika!

Perjantai-iltapäivä:
Jos kotona ei odottaisi niin rakkaita tyyppejä, en haluaisi lähteä töistä koskaan pois. #maailmanparastyö # maailmanparaspomo

MUISTA MYÖS MERKKIPÄIVIEN PÄIVITYKSET:

Loppiainen:
Rapujuhliin teetetty kotelomekko ei valehtele: jouluksi tekemäni paahdettu voimajoneesi, lohipastrami ja joulutrifle toivat kilon lisää. Salille, lompsis!

Maailman ympäristöpäivä, 5. kesäkuuta:
Hyvää Maailman ympäristöpäivää, ystävät! Kuukausilahjoittajana kannan pienen korteni kekoonne WWF, sekä Unicef, Amnesty, World VisionPelastakaa Lapset ja John Nurmisen Säätiö. Teette huikeaa työtä.

Juhannus:
Silmien alla tyyni järvi, mielessä jo joululahjat. Yöttömässä yössä opetan Roosa nauha -kirjoneulesukkien tekoa keskimmäiselleni ja olen aidosti läsnä.

Hääpäivä:
Rakastan sinua tänään enemmän kuin eilen mutta vähemmän kuin huomenna. #16.hääpäivä #päivääkäänenvaihtaisipois

Esikoisen syntymäpäivä:
Äitinä 15 X 365 upeaa päivää. Teinin äitiys on parhautta.

Kuopuksen syntymäpäivä:
Me sinut tehtiin mutta sinä meidät loit. Onnea 3-vuotias ilopillerini, pyöräilymestari, kielikylpyläinen ja shakin pelaaja!

Itsenäisyyspäivä:
Piparitalotalkoot kahdeksan kummilapsen kanssa. Ikkunaruuduiksi liivatelehdet, ikkunaluukuissa lehtikultaa – mikään ei voisi olla hauskempaa!

Jouluyö:
Mielessä kiitollisuus läheisistä ja lämmöstä sekä kaikista toivomistani ja saamistani aineettomista lahjoista. Myös kausikortit Musiikkitaloon ilahduttavat koko ensi vuoden. <3

Lue myös:

Tee itsestäsi täydellinen nainen – kuukausittaiset Facebook-päivitykset koko vuodeksi

Näin menee täydellinen työpäivä

Vilma Lehtisen Suorat sanat: Onko Facebook-tykkäys aitoa?

Kolumnisti Erkki Lampén kirjoittaa Facebookista: "Tykkään vaikka en tykkää"

Hyvä, lämmin ja hellä oli mieli jokaisen, kun Helsingin Sanomatalon Mediatorilla vietettiin monen hyvän asian merkeissä Joulu jokaiselle -tapahtumaa.

Kodin Kuvalehti oli mukana järjestämässä kaikille avointa Joulu jokaiselle -tapahtumaa, jolla tarjottiin tilaisuus antamiseen ja saamiseen monella tavalla. HelsinkiMissio oli kertomassa tavoistaan vähentää ikäihmisten ja lapsiperheiden yksinäisyyttä, Hope ry vastaanottamassa tavaraa, jota tuotiin joululahjoiksi vähävaraisiin lapsiperheisiin.

Hyvien tekojen lisäksi kuultiin upeaa joulumusiikkia, jota esittivät Mikko Harju, Ilta, Sibelius-lukion Tyttökuoro sekä tuore Tähdet, tähdet -kilpailun voittaja Elias Kaskinen.

Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.
Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.

Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!
Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.
Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.

Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.
Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.

Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.
Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.

Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.
Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.

Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.
Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.

Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.
Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.

Miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen saa ihmisen tuntemaan itsensä kunnottomaksi?

Voi ei, taas on SE päivä vuodesta.

Kunnon ihmiset ovat kirjoittaneet joulukortit viimeistään viime viikonloppuna. He postittavat ne viimeistään tänään. Hyräilevät jouluyöjuhlayötä samalla, kun kopsauttavat kortit laatikkoon.

Minä kunnoton olen hankkinut vasta listallisen joulupostimerkkejä. Jos päässä ylipäänsä soi jokin joululaulu, niin sitten se, jossa ihmetellään, missä joulukorttilista viimevuotinen, mä tänne laatikkooni aivan varmaan talteen panin sen. Kun se olisikin joulukorttihuolistani suurin.

Miksi, oi miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen aiheuttaa niin paljon syyllisyyttä? Pohdimme asiaa parin muun kunnottoman kanssa. Päädyimme yhdessä siihen, että jokavuotinen joulukorttisouvi saa meidät tuntemaan vähintään kuudenlaista syyllisyyttä.

1. Jos päätän olla lähettämättä korttia jollekulle,

saan sitäkin varmemmin kortin häneltä. Tilanteen ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja:

a) Lähetän hänelle kortin ykkösmerkillä, jolloin hän arvaa, etten aikonutkaan lähettää hänelle korttia.

b) Jätän kortin lähettämättä, jolloin hän todennäköisesti ei lähetä minulle korttia enää ensi vuonna mutta loukkaantuu tänä vuonna.

c) Lähetän hänelle joulutervehdyksen tekstiviestinä jouluaattona ja toivon hänen kuvittelevan, että juuri sillä tavalla minä aioinkin lähettää joulutervehdykset.

2. Jos lähetän kortin jollekulle, joka ei lähetäkään korttia minulle,

saatan hänet kiusalliseen tilanteeseen (ks. edellinen kohta).

3. Jos ostan ajoissa halvat joulumerkit, 

huomaan taas kerran, että halpojen postimerkkien viimeinen postituspäivä oli eilen. Ei muuta kuin ostamaan täyshintaisia merkkejä.

Syyllisyyden aihe: kehno taloudenpito.

4. Jos halvat postimerkit jäävät käyttämättä,

en osaa päättää, mitä teen niillä. Nolottaa käyttää niitä ensi vuonna, kun on tänä vuonna joutunut lähettämään kortit täyteen hintaan.

Yhtä noloa on, jos niitä yrittää kuluttaa myöhemmin muihin kortteihin. Hyvää pääsiäistä, lukee kortissa, ja sen yläreunassa on joulupostimerkki ja rivi 10 sentin merkkejä.

5. Jos lähetän ihania (ja kalliita) joulukortteja,

itse saan vain tylsiä kortteja, joita ei viitsisi millään ripustaa esille.

Tiedän tiedän, ajatus on tärkein. Silti käy mielessä, että miksen pitänyt kivoja (ja kalliita) korttejani itse. Sitten taas tunnen syyllisyyttä siitä ajatuksesta.

6. Jos päätän olla lähettämättä kortteja ollenkaan,

posti tuo minulle joka päivä lisää toisten itse askartelemia tai muuten vain ajatuksella hankkimia taideteoksia. Näyttelen, ettei tunnu missään.

Kieriskeltyäni koko joulun syyllisyydessä sorrun lähettämään kortteja tapaninpäivänä halvoilla merkeillä, jotta näyttäisi, että posti on ne hukannut.

Sitten kieriskelen taas syyllisyydessä, kun mietin, joutuvatko vastaanottajat nyt lunastamaan kortit, kun niissä ei ole tarpeeksi postimerkkejä.