Hiljaisuus, huumori, auttavaisuus... Kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi naiset kertovat, mikä suomalaisessa miehessä on ihaninta.

”Rehellisyys ja suoruus. Suomalaiset eivät ole lepertelijöitä. Välillä­ voisi olla enemmän actionia­ ja suurieleisyyttä. Voisi vaikka panostaa syntymä­päivinä.”
Mia Mäläskä, 31, insinööri ja kampaaja, Oulu

”Parasta on lämmin käsi ja huumori. Niitä ei löydy kaikilta. Hyvä huumori on sellaista pientä nokkeluutta: tavallisessa puheessa jokin hassu sana voikin alkaa naurattaa. Arvostan iloa, sielunkumppanuutta ja aitoutta. Sellaista olemista, ettei kummankaan tarvitse pingottaa. Ja on hyvä, jos mies on sovussa myös naisellisen puolensa kanssa.”

Päivi Helo, 64, eläkeläinen, Espoo

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Säästäväisyys ja töiden hoitaminen hyvin. On myös hienoa, että nuoret isät hoivaavat lapsia. Katson ihmetellen nykypäivän perheenisiä. Kun menin naimisiin 1960-luvun puolivälissä, miehet eivät tehneet kotitöitä. En usko, että entinen mieheni vaihtoi kertaakaan vaippaa.”
Terttu Riippi, 71, eläkeläinen, Espoo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Rehellisyys ja luotettavuus. Kun jotain sovitaan,­ se myös on niin. Tuntemani miehet ovat selkeitä, helppoja ja suoria. Naiset sen sijaan alkavat ajatella jo pitkälle eteenpäin, kun mies on sanonut­ vasta puolikkaan lauseen.”
Mira Luoma, 29, sairaanhoitaja, Helsinki

”Aitous, reh­tiys ja sopimuksista kiinni pitäminen. Suomalaiset miehet uskaltavat sanoa mielipiteensä, mutta tunteistaan he voisivat puhua­ enemmän. Asiat pidetään mieluummin sisällä. Ehkä se on pelkoa päästää ketään niin lähelle.”

Johanna Järvinen, 29, varhaiskasvattaja, Hämeenlinna

”Vaatimattomuus. Suomalaiset miehet ovat reiluja ja mukavia eivätkä tuo itseään esille. Kaiken ei tarvitse olla hienoa: perushengailu­ ja keskustelu riittävät. Monet ovat myös hyvännäköisiä.­ Pidän pitkistä, vähän lihaksikkaista miehistä, joilla on tummat piirteet ja miehekkäät kasvot.”

Helmiina Kolu, 18, opiskelija, Rautalampi

Lue lisää:

Mies laati listan: Tämän takia yli 40-vuotias nainen on paras
10 asiaa, joita onnelliset parit tekevät
Kasva yhteen puolisosi kanssa, uudelleen tai ensi kertaa
Millainen parisuhde on riittävän hyvä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla