Hyvin sä vedät! Kunhan muistaisin puhdistaa sinua, lattiakaivo.
Hyvin sä vedät! Kunhan muistaisin puhdistaa sinua, lattiakaivo.

Jotta vesi ei jäisi lillumaan jalkoihin tai ummehtunut haju ei olisi vastassa jo ovella, muista puhdistaa lattiakaivo säännöllisesti.

On kotitöitä, jotka huomaa ja muistaa usein vasta, kun ne ovat jääneet tekemättä.

”Moni ei uhraa ajatustakaan kylpyhuoneen lattiakaivolle niin kauan kuin kaikki toimii”, kotitalousneuvoja Outi Mehto Martoista sanoo.

Sitten tulee se suihkussa käynti, jolloin viemäri ei vedä, vesi nousee nilkkoihin tai ummehtunut haju tulee vastaan kylppärin ovella. Jotta niin ei kävisi tai kun niin käy, tee näin:

  1. Laita kumihanskat käteen.
  2. Nosta lattiakaivon ritilä ylös. Yleensä se lähtee käsin nostamalla.
  3. Kerää lattiakaivosta ja ritilästä irtoroskat pois.
  4. Laske vettä lattiakaivoon.
  5. Suihkuta vaikka suihkepullolla lattiakaivoon ja ritilään vettä, jonka seassa on hiukan astianpesuainetta tai mietoa yleispuhdistusainetta. Harjaa lattiakaivoa ja irrotettua ritilää puhtaaksi, vanha tiskiharja on hyvä tähän tarkoitukseen.
  6. Jos lattiakaivo vaikuttaa kovin likaiselta, muista tämä isoäidin aikainen mutta yhä hyvin toimiva kikka: Kaada lattiakaivoon reilu puoli desiä ruokasoodaa ja kaksi desiä väkiviinaetikkaa. Anna niiden muhia kaivossa. Kun niistä tuleva sihinä loppuu, suihkuta lattiakaivoon reilusti vettä.
  7. Toista tämä puhdistus ainakin pari kertaa vuodessa tai heti, kun lattiakaivo ei vedä hyvin tai suihkutila alkaa haista.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla