Konduktööri sen tietää. Yöjunassa on tunnelmaa.
Konduktööri sen tietää. Yöjunassa on tunnelmaa.

Kesäöisin junan tunnelma on rauhallinen, suorastaan seesteinen.

Näenkö oikein: onko tuolla matkalaukulla silmät?

Tällaistakin rovaniemeläinen konduktööri Hannu Tuuliainen, 51,on ehtinyt kerran yöjunassa miettiä, kunnes tajusi: jaahas, se onkin vain ihminen, joka nukkuu hattuhyllyllä.

"Se nuorimies piti valitettavasti herättää. Oli niin iso vaara, että hän mötkähtäisi alas", Hannu sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päivävaunussa nukutaan ihan käsittämättömissä asennoissa, solmussa ja linkussa.

"Useimmat nukkuvat makuuvaunussa. Päivävaunussakin nukutaan, tosin ihan käsittämättömissä asennoissa, solmussa ja linkussa. Hipsin vaunun läpi kuin aitajuoksija, jotta en kompastuisi jalkoihin ja herättäisi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hannu on työskennellyt VR:n konduktöörinä 17 vuotta. Useimmiten hän matkustaa yöjunassa Helsingistä Rovaniemelle. 12 tunnin aikana ehtii nähdä yllättävän monta yöpuvussa hiippailevaa matkustajaa matkalla hammaspesulle. Rennoimmilla on pelkät kalsarit.

"Yhdellä ei ollut niitäkään", Hannu muistaa.

Monet aasialaiset ilmestyvät aamiaiselle pyjamassa.

"Monet aasialaiset ilmestyvät aamiaisellekin pyjamassa. Kodikkaaltahan se minusta tuntuu. Juna jölköttelee läpi valoisan yön, ja saan saatella ihmisiä untenmaille. Komentaa täytyy harvoin. Kesäöisin junan tunnelma on niin rauhallinen, oikein sellainen seesteinen."

Rakkaustarinoitakin Hannu on nähnyt syntyvän. Hän ei voi olla huomaamatta, jos nainen ja mies tutustuvat illalla ravintolavaunussa ja ilmestyvät yhdessä aamupalalle.

Eniten säpinää on laskettelukausina.

"Kyllä kesäisin rakkauskin roihuaa, vaikka eniten säpinää on kyllä laskettelukausina. Mitä konduktöörit eivät rakkaudesta näe, sitä ei tarvitse nähdä."

Yöjuna Helsingistä lähtee kello 18.49 ja saapuu Rovaniemelle kello 7.14.

Sisältö jatkuu mainoksen alla