"Minua ärsytti, että vanhempani antoivat itseään kohdeltavan kuin jotain orjia. He eivät vaatineet minulta mitään", kertoo Viikon lukijakommentin kirjoittaja.

KK valitsee Kodinkuvalehti.fi-sivujen keskusteluista parhaan kommentin ja palkitsee sen kirjoittajan.

Viime viikon parhaan kommentin KK:n netissä julkaistuun juttuun kirjoitti nimimerkki Vierailija. Hän otti kantaa lukijan kirjeeseen "Pelkään puhua lapseni kanssa". Lukija oli kirjeessä kertonut kärsivänsä 19-vuotiaan kotona asuvan tyttärensä haistattelusta ja halveksuvasta käytöksestä.

Kirjoittaja kommentoi artikkelia näin:

"Minäkin olin tuollainen tytär. Minua ärsytti, että vanhempani antoivat itseään kohdeltavan kuin jotain orjia. Iloisina aina olivat puolestani, kun minulla meni hyvin ja aina kehuivat kaikesta, mutta mitään eivät minulta vaatineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Osittain käyttäydyin huonosti, koska hain rajaa. Halusin vanhempien olevan auktoriteetteja.

Muutaman kerran vanhempani sanoivat selkeästi ei. Vaikka hetken kiukuttelin, tuntui hetken päästä hyvältä, että roolit ovat oikein päin. Välillä nimittäin tuntui, että minä olin se vanhempi, joka laati sääntöjä ja käskytti muita. Otin sen paikan, koska vanhempani antoivat niin tapahtua, mutta en minä siitä nauttinut.

Muutin kotoa ja aloin pikkuhiljaa käyttäytyä paremmin, mutta vieläkin saatan ärsyyntyä liian helposti. Eniten minua on auttanut lasten saaminen. Kunnioitus vanhempiani kohtaan on noussut hurjasti, kun mietin, miten paljon he ovat kuitenkin nähneet vaivaa vuokseni viimeisten 30 vuoden aikana.

Itselleni on tärkeää, että lapseni tulevat kunnioittamaan minua. En kannata kovaa kuritusta, mutta minulla on selkeät rajat ja tärkeää, että minullakin on hyvä olla. Jos jotain herkkua on vähän jäljellä ja minunkin tekee sitä mieli, herkku jaetaan kaikkien kesken. En toimi kuten äitini, että kaikki vain lapsille.

Yritän opettaa lapsille, että äiti on yhtä tärkeä ihminen kuin hekin. Koska tiedän, että sellaisen äidin lapsetkin haluavat."

Mitä mieltä sinä olet? Kommentoi alla olevassa Kommentti-kentässä.

fHUOM! Vain kirjautuneet käyttäjät voidaan palkita viikon lukijakommenttia valittaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla