Oletko sinä tuntenut yksinäisyyden tunteita parisuhteessa?
Oletko sinä tuntenut yksinäisyyden tunteita parisuhteessa?

”Olemme olleet onnellisia yhdessä, mutta koemme silti itsemme yksinäisiksi. Minä naisena aloin kärsiä tästä raastavasta yksinäisyyden tunteesta ensin. En tiedä, tartutinko tämän mieheenikin”, lukijamme kirjoittaa. 

Meitä on kaksi keski-ikäistä ihmistä yhdessä. Olemme saaneet olla onnellisia toistemme kanssa lähes kolmetoista vuotta, mutta koemme itsemme yksinäisiksi hyvästä, kuuliaisesta, iloisesta, ymmärtäväisestä liitostamme huolimatta.

Minä naisena aloin kärsiä tästä syvästä, raastavasta yksinäisyyden tunteesta luultavasti ensin.

Yritän tukea miestäni kaikin tavoin. Olen kuitenkin itsekin kovin väsynyt tähän ikuiseen yksinäisyyden tunteeseen.

En tiedä, tartutinko tämän mieheenikin vai saiko hän tämän samankaltaisen tunteen oman elämänsä karikoiden aikana. Mieheni menetti lyhyen ajan sisällä monta lähimmäistään, joiden varaan oli elämänsä rakentanut pikkupojasta lähtien.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minä yritin ja yhä yritän tukea miestäni kaikin tavoin. Koska olen kuitenkin itsekin kovin väsynyt tähän ikuiseen yksinäisyyden tunteeseen, en oikein jaksaisi kuunnella, vaan saatan sanoa: ”kultaseni, jos millään voisit, niin kerrohan nämä pahat olot jollekin toiselle”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko minulla oikeasti oikeutta sanoa tällaista hänelle, ainoalleni? Entä jos hän lähtee kokonaan pois? Ei se minua pelota, että toisen luokse lähtisi, mutta pois muuten tästä elämästä, kun yksinään ei ole hyvä olla kenenkään.

Olemme molemmat myös vaikeasti pitkäaikaissairaita. Tällainen yksinäisyys on jollain tavalla raastavampaa kuin se yksinäisyys, jonka voi jotenkin ehkä korjatakin.

Rakastan puolisoani syvällisesti, pyyteettömästi, ehdoitta. Mutta mikä avuksi näihin yksinäisyyden tunteisiin?

You&me forever

Mitä ajatuksia kirje herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia ihmisten.kesken@sanoma.com.

Sisältö jatkuu mainoksen alla