Kuvat
Getty Images
"Erityisesti yksi vastikään eläkkeelle jäänyt rouva on ottanut ulkoalueiden siisteyden sydämenasiakseen", lukijamme kertoo.
"Erityisesti yksi vastikään eläkkeelle jäänyt rouva on ottanut ulkoalueiden siisteyden sydämenasiakseen", lukijamme kertoo.

”Miten saisin naapurin ymmärtämään, että elämäntilanteita on erilaisia ja kaikille pihatyöt eivät ole arjessa se ykköshuoli?” lukijamme aprikoi.

Asumme viiden perheen taloyhtiössä, jossa pihatyöt hoidetaan talkoilla. Asukkaita on erilaisia, esimerkiksi meidän pikkulapsiperheemme ja pari vireää eläkeläisparia.

Erityisesti yksi vastikään eläkkeelle jäänyt rouva on ottanut ulkoalueiden siisteyden oikein sydämenasiakseen. Talvisaikaan hän kolaa ja lakaisee oman osansa pihasta monta kertaa päivässä, ja syksyisin puista ei ehdi monta lehteä tippua, kun hän on jo nyppimässä niitä pois. Yhtiökokouksissa ja pihakeskusteluissa sama asukas sitten huokailee marttyyrina, että olisi kivaa, kun kaikki tekisivät oman osansa yhteisten alueiden eteen.

Naapuri katselee meitä välillä niin pahasti, että olen jopa harkinnut asunnon myymistä, mutta koti on muuten kiva, päiväkodit ja koulut lähellä.

Siisti piha on tietysti mukava asia, mutta ainakin minulle riittäisi sellainen ”normaali” siisteys. Tietysti liiat lumet ja lehdet pitää siivota, mutta emme mitenkään jaksaisi puolisoni kanssa olla siellä monta kertaa päivässä puunaamassa. Kolaamme ja hiekoitamme niin, että liikkuminen on turvallista ja autolla pääsee pihasta pois. Syksyisin haravoimme kerran, kaksi viikossa. Meille se riittäisi, mutta kaikille naapureille näemmä ei. Meillä on vaativat työt ja kaksi pientä lasta, joiden ruokkiminen ja vaatehuolto vie ihan eri tavalla aikaa kuin vaikkapa kaksin asuvalla pariskunnalla. Viikonloput ovat lyhyitä ilman ylenmääräisiä pihatöitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Naapuri katselee meitä välillä niin pahasti, että olen jopa harkinnut asunnon myymistä, mutta koti on muuten kiva, päiväkodit ja koulut lähellä. Miten saisin naapurin ymmärtämään, että elämäntilanteita on erilaisia ja kaikille pihatyöt eivät ole arjessa se ykköshuoli?

Ruuhkavuodet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaisia ajatuksia kirje herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia ihmisten.kesken@sanoma.com. Sähköpostiin voit lähettää myös kirjeen omasta aiheestasi. Lehdessämme julkaistujen kirjeiden lähettäjien kesken arvomme uutuuskirjoja.

Meillä oli aikoinaan taloyhtiössä ohjeet, joiden mukaan pihahommia tehtiin. Ohjeiden mukaan kulkuteiden piti olla avoimet jne. Missään ei mainittu, että pihan piti olla moitteettoman puhdas. Mielestäni riittää kun noudattaa annettuja ohjeita eikä taloyhtiön nipottajan mieltymyksiä. Koskaan et voi kaikkia miellyttää, joten miksi edes haluaisit miellyttää kuvailemaasi naapuria, joka ei edes kuullosta kovin miellyttävältä henkilöltä? Eihän se mitään vahinkoa kenellekään aiheuta jos joku "Karen" vain katsoo pahasti? Katso takaisin ja hymyile nätisti.

  • ylös 75
  • alas 1

Taloyhtiöiden ongelmia. Huomauttaisin kuitenkin, että eläkkeelle jääminen on yksi elämää mullistavista mahdollisista kriisin paikoista, siinä missä esim erokin. Ehkä hän itse ei tunnista sitä, että eläköityminen on ollut harppaus uuteen ja tuntemattomaan, tyhjempään arkeen. Ehkä häneltä kysyisin mitä hänelle kuuluu ja miten hänellä eläköityneen arki on alkanut? Jospa hän onkin yksinäinen ja yrittää hukuttaa paljoja energioitaan tällaiseen touhuamiseen. Ehkä hän kaipaisi paitsi kuuntelijaa, myös muuta harrastusta. Tällainen ajatus vain heräsi tekstisi perusteella.

  • ylös 40
  • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla