Miten sinä huolehdit siitä, ettet osaltasi levitä koronaepidemiaa?
Miten sinä huolehdit siitä, ettet osaltasi levitä koronaepidemiaa?

Nyt jos koskaan pitäisi ajatella muutakin kuin omaa napaa, muistuttaa lukijamme.

Koronakriisin aiheuttamissa poikkeusoloissa tarvitaan lohtua, joka syntyy vain välittämisestä. Itsekkyydelle ei nyt pitäisi kenenkään antaa sijaa.

Olemme kaikki samassa kiikkerässä veneessä, jota kenenkään ei kannattaisi keikuttaa omalla välinpitämättömyydellään tai uhmakkuudellaan. Olipa kyse sitten lääkkeiden hamstrauksesta tai karanteenivelvotteiden uhmaamisesta.

Nyt jos koskaan on opeteltava ajattelemaan muitakin kuin vain itseään. Minäkeskeisyydestä ja omasta kaikkivoipaisuudesta olisi pyristeltävä eroon ja nähtävä isompi kuva ja yhteinen hyvä. Jokaisen pitäisi kysyä itseltään, mitä minä voin tehdä, jotta selviäisimme pahimmasta yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi joidenkin tuntuu olevan niin vaikea noudattaa yhteisiä sääntöjä? Mikä saa ihmiset ajattelemaan, että ohjeet ja säännöt eivät koske heitä ja että juuri heillä on oikeus vähät välittää pelisäännöistä, jotka on laadittu kaikkien hyväksi?

Juuri nyt maailma näyttää pelottavalta paikalta ja tulevaisuus hyvin epävarmalta. Kuten pääministeri Sanna Marin on sanonut: Me selviämme yhdessä. Kysymys kuuluu, haluatko toimia niin, että kriisi yhdistäisi sen sijaan että se repii kaiken entistä pahemmin hajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinä päätät

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Kommentoi alle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Yhdessä voimakkaita

Kannatan ehdottomasti rajojen noudattamista. On todella ylimielistä luulla, että voi yksilönä tehdä mitä tykkää. Hämmentäviä asioita on ja tulee olemaan lisää. Arvostan Marinia ja muita parhaansa yrittäviä. Täydellisyyttä ei näin yllättävässä asiassa ole. Voimia ja sitkeyttä kaikille yksin karanteeniin joutuneille. Onpa hauska sitten joskus halata läheisiään, nauraa ja itkeä.

Yksin muttei yksinäinen

Nykyihmisen mielestä elämä on elämistä varten ja jokainen hetki pitäisi elää täysillä omia nautintoja tyydyttäen. Siksi ei osata luopua menoista ja jäädä kotiin vaikka olisi pakko. Ajatuskin vapauden menettämisestä ahdistaa  jos ei osaa pysähtyä ja hiljentyä. Ehkä oma pää pelottaa eniten. Ja sitä on vaikea kestää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla