Kenen on syy, jos työntekijä uupuu?
Kenen on syy, jos työntekijä uupuu?

”Miksi uupuminen on työntekijän oma vika, vaikka töitä vain on liikaa?” lukijamme pohtii. Onko sinusta helppo sanoa ”ei” ja lähteä ajoissa töistä kotiin?

Opettele sanomaan ”ei”. Vedä omat rajasi. Huolehdi jaksamisestasi. Älä anna itsesi uupua. Ole terveesti itsekäs.

Näin ohjeistetaan, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Joskus tuntuu, että työelämä on jatkuvaa taistelua riittämättömyyden tunnetta ja uupumista vastaan. Taistelua, jota jokainen käy yksin.

Itseapuoppaiden mantra kuuluu: Jos et itse pidä rajoistasi kiinni, ei sitä kukaan muukaan tee puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En ymmärrä, kuinka lukuisten tehostamiskierrosten ja uusien vaatimusten jälkeen pystyisin tekemään kaikki työni työajalla, puhumattakaan siitä, että jatkuvasti olisi oltava vain entistä tehokkaampi ja uudistumiskykyisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitäisi olla yli-ihminen vastatakseen näihin vaateisiin. Siksi teen salaa töitä vapaa-ajallani, jotta en paljastaisi omaa ”tehottomuuttani”. Pidemmän päälle siitä seuraa uupumus, jota on sitten helppo pitää yksilön omana heikkoutena. Olisi pitänyt itsestään huolta!

Opettelen kovasti sanomaan ”ei” ja lopettamaan salaisten (ja ilmaisten) ylitöiden tekemisen, mutta pelkään saavani vain hankalan työntekijän maineen ja potkut seuraavalla vähennyskierroksella.

Eikö hyvän työnantajan kuuluisi huolehtia työntekijöidensä jaksamisesta? Miksi kaikki on kuitenkin käytännössä aina yksilön itsensä vastuulla? Miten ihmeessä tämän kulttuurin saisi muuttumaan?

Pelokas

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Kommentoi alle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Älä. It's not worth it. Sano: "Minulla on liikaa töitä, en ehdi tätä kaikkea" Katso mitä tapahtuu. Jos tuollainen on syy potkuihin, anna olla. Ties mitä parempaa elämä tarjoaa tilalle.

Mirge

Valitettavan tuttu ilmiö. Se, että EI osaa sanoa EI, on oikeastaan kolmella tavalla "petturuutta". Ensinnäkin itseä kohtaan - sitä uupuu ja kokee jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta. Toiseksi työkavereita kohtaan - koska työn tekeminen ns. työajan ulkopuolella luo epörealistisia odotuksia työnaantajalle siitä, että työmäärästä on muidenkin selvittävä TYÖAJAN PUITTEISSA. Kolmanneksi se on epäreilua myös työnantajaa kohtaan edellä mainitusta syystä, mutta myös sen takia, ettei työnantaja voi mitenkään ennakoida kohtuullista työmäärää, jos joku on ns. pohjaton kaivo (=uhrautuja). Tässä lopulta työn laatu kärsii ja sitten loppuun palamisen kautta kaiken tekeminen pysähtyy jossain vaiheessa kokonaan.

Sana tunnollinen ei tarkoita tätä pettämisen ketjua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla