Jyrkimmin tuntuvat vapaaehtoisesti lapsettomia arvostelevan ne, jotka ovat väsyneitä lapsiperhe-elämään.

En ole koskaan halunnut lapsia, enkä todennäköisesti aio jälkikasvua hankkia. Siitäpä saan silmien pyörittelyä. Monet ihmiset eivät ymmärrä ollenkaan, että lapsettomuus on oma valinta.

Vapaaehtoisesti lapsettomia tuntuvat arvostelevan jyrkimmin perheelliset, jotka ovat itse väsyneitä elämäänsä ja kadehtivat lapsettoman vapautta tehdä asioita.

Kenenkään ei tarvitse ymmärtää lapsettomuuttani, mutta käytöstavat pitäisi olla. Itse en koskaan kommentoi lapsiperheiden elämänvalintoja, vaikka he kuinka saarnaisivat minulle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maailma ei siihen kaadu, jos joku ei hanki lapsia. Maailma kaatuu siihen, että ihmisiä on liikaa siihen nähden, mitä maapallo kestää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämäni on täydellistä juuri näin, ilman lapsia. Olen puhunut kohta kymmenen vuotta sterilisaatiosta gynekologien kanssa ja aina saan samat vastaukset: ”Kyllä mieli siitä vielä muuttuu” ja ”Mitä teet, jos miehesi haluaa lapsia?”

Mieleni ei muutu. Jos taas mieheni yhtäkkiä haluaisikin lapsia, hän saisi etsiä itselleen ihmisen, jonka kanssa se olisi mahdollista. Minun kanssani se ei ole.

Odotan, että täytän 30 vuotta ja saan hakea lupaa sterilisaatioon.

Nainen 28 v

Vierailija

"Mikään ei ole niin surullista kuin yksinäinen, lapseton, katkera vanhus."

Paitsi yksinäinen, lapsellinen, katkera vanhus, joka on tehnyt lapsia vaikka ei olisi halunnut ja jonka lapset eivät käy katsomassa.

  • ylös 180
  • alas 9
Nurje

Oletteko te lapsettoman vanhuudesta huolissanne olevat tehneet lapsia ihan vain siksi, että yritätte välttää yksinäisen vanhuuden? Kuulostaa aika kamalalta. Tehdä lapsi vain siksi, että helpottaa omaa pelkoaan...Huhhuh...Ja sitten lapsettomat on itsekkäitä?

Itse otan koska tahansa mieluummin riskin yksinäisestä vanhuudesta, kuin teen lapsen sillä ajatuksella, että hänellä on jokin valtava vastuu minusta tulevaisuudessa. Jokaisella on oma elämänsä ja oikeus siihen. Myös niillä lapsilla, jotka kasvavat aikuisiksi. Kukaan ei pysty tietämään, mihin elämä vie. Pysyvätkö lapset edes samassa maassa. Senhän näemme nytkin vanhainkodeissa, jotka ovat täynnä yksinäisiä vanhuksia, joilla on lapsia ja lapsenlapsia.

En halua tehdä lapsia vain ollakseni heille taakka vanhana. Mieluummin olen sellaisten ihmisten hoidettavana, jotka saavat hoitamisestani rahaa ja myös säännöllisiä vapaapäiviä. Lapsettomana minulla on mahdollisuus myös varautua vanhuuteeni rahallisesti.

  • ylös 156
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla