Haluaisin kuulla edes yhden selviytymistarinan. Miten sinä pääsit eroon narsistista ja selviydyit?

Olen parisuhteessa narsistin kanssa. Narsisti syyllistää, uhriutuu, arvostelee, on mustasukkainen, vihamielinen, katkera, kostonhaluinen, loukkaava, kontrolloiva ja kaavamainen. Hänen keskustelunsa kulkee mykkäkoulusta raivokohtaukseen ja takaisin. Hänen kanssaan mikään asia ei selviä eikä etene.

Miksi ajaudun tällaiseen suhteeseen? Taidan olla jonkinlainen narsistimagneetti: kiltti, herkkä, empaattinen, työssäkäyvä keski- ikäinen nainen.

Miksi kukaan jäisi suhteeseen narsistin kanssa, miettii moni. Syitä on varmaan monia: taloudellinen riippuvuus, häpeä, voimattomuus, pelko.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minua pidättelee viimeksi mainittu. Haluaisin kuulla edes yhden selviytymistarinan. Miten sinä pääsit eroon narsistista ja selviydyit?

Vain yksi elämä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mieluummin yksin, kuin kusipää...

Mieheni oli ehkä vain persoonallisuushäiriöinen kusipää, mutta itselle tuli mitta täyteen jatkuvasta valituksesta, joka jatkui niin kauan, että itkin. Sen jälkeen hän syyllisti minua itkemisestä... Viimeinen niitti oli, kun erehtyi pettämään, jota ei tietenkään myöntänyt. Yritti pistää senkin mun piikkiin, että minä olen keksinyt sen päässäni.
Nyt olen ehkä välillä yksinäinen, mutta ah, niin onnellinen.

Minä selvisin

Aino keino päästä eroon on katkaista kaikki yhteydenpito eron jälkeen. Itse katkaisin viisi vuotta sitten tuhoisan suhteen. Narsisti yrittää saada kaikin keinoin sinut takaisin vaikutuspiiriinsä kun lähdet. Vaihda puhelinnumero ja laita se salaiseksi ettei sinulle voi soittaa. Tosin todennäköisesti se ongitaan jostain kuitenkin niin nykyajan puhelimissa on kätevät mustat listat jonne voi ihmisiä laittaa ettei yhteyden otot tule perille. Kun kerran vastaat puheluun tai suostut tapaamiseen niin kaikki alkaa alusta. Itse jouduin tekemään useita irtiottoja ennen kuin pystyin tekemään lopullisen eron. Kiukuspäissäni poltin kaikki valokuvatkin. Jos sinulla on ystäviä niin puhu, puhu ja puhu. Saat varmuutta että teet oikein koska narsisti ratkaisusi kuitenkin kyseenalaistaa. Helppoa irti pääseminen ei ole. Itse olenkin sanonut että putosin mustaan aukkoon erossa ja toipuminen voi kestää vuosia mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että toivut kuitenkin. Joku päivä huomaat että aurinko paistaa. Minua auttoi se annoin mielessäni anteeksi narsistille. Lue aiheesta kaikki mitä löydät, kirjoja on sekä netistä löytyy tietoa. Ole itsellesi armollinen ja aseta tavoitteet tarpeeksi pitkälle... itse sanoin itselleni että vuoden päästä olen selvillä vesillä, no en vielä ollut mutta selvisin sen vuoden ja seuraavatkin. Joku päivä huomaat että pahatkin asiat ovat vain muistoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla