Jos ystävän aika ei riitä enää yhteisiin lenkkeihin tai puheluihin, se on ymmärrettävää. Jatkan eloa entiseen malliin mutta ilman heitä.

Olen huomannut, että parisuhteessa olevilla ihmisillä ei riitä aikaa ystävyyssuhteille samalla lailla kuin ennen. Se on ymmärrettävää, sillä aikaa kuuluu viettää myös puolison kanssa. Mutta jos yhteydenpito muuttuu täysin yksipuoliseksi, on aika etsiä uusia ystäviä.

Minulla on jäänyt elämästä pari ystävää pois, koska perhe on tullut ystävyyden edelle. Aikaa ei enää riitä yhteiselle lenkille tai puheluihin. Ymmärrän sen ja jatkan eloa entiseen malliin ilman näitä ystäviä.

Elämä on liian lyhyt surkutella menneitä ystäviä. Huomenna saattaa olla se päivä, kun saat uuden ystävän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nanette

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minä ja muut

Ajattelen, että me ihmiset olemme kuin janoja avaruudessa. Joidenkin kanssa janat risteytyvät vain hetkeksi, ehkä peräti vain kerran. Toisten kanssa voidaan kulkea rinnakkain pitkään. Ja sitten on niitä, jotka ovat tunteneet minut pienestä pitäen ja joiden kanssa edelleen olen kanssakulkija. Nämä viimeksi mainitut vähenevät sitä mukaa kun sukulaisia alkaa vanhemmasta päästä kuolla. Voin kuvitella jo nyt, miltä se tuntuu, jos elän pitkään ja suunnilleen kaikki omanikäiset ja vanhemmat sukulaiset ja ystävät ovat edesmenneet. Varmaan olo on yksinäinen, ei ole enää ketään kenen kanssa muistella menneitä. Edesmenneet on hyvä sana, vaikka sitä käytetään vähemmän nykyisin, se sisältää jälleen näkemisen toivon. He ovat menneet edeltä ja kun minun vuoroni tulee, he ovat minua vastassa siellä taivaan portilla. 

  • ylös 18
  • alas 9
Empaatti

Tietysti on joskus ikävä lapsuuden ystäviä, vaikka tämä aika, elämäntilanne ja suhde menneisyyden asioihin, vaatiikin kaikki voimat ja elämisen tässä hetkessä. Vaatii ylimääräistä energiaa, jos aikoo alkaa elvyttämään vuosikymmenten takaisia ihmissuhteita, kaikilla ei sellaisia voimavaroja ole. Kaikkea hyvää lapsuuden ja nuoruuden ystävät ! 

  • ylös 13
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla