Vanhemmilla ei riittänyt minulle aikaa, koska sisarukseni harrastus imi vanhempieni huomion ja rahat.

Usein sanotaan, että lapset on hyvä tehdä putkeen pienillä ikäeroilla. Silloin ajatellaan, että lapsista on toisilleen seuraa ja että useampi lapsi menee siinä missä yksikin.

Olen eri mieltä. Haaveilen toisesta lapsesta, mutta en halua häntä ennen kuin esikoinen on aloittanut koulun ja saanut elämäänsä muutakin sisältöä kuin vanhempansa. Haluan, että hän saa elämänsä ensimmäisinä vuosina minun ja isänsä jakamattoman huomion.

En sano, etteikö rakkautta riittäisi useammalle. Mutta kun esikoiseni on isompi, voin antaa uudelle tulokkaalle enemmän aikaa, ja hän saa olla talon ainoa vauva.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omassa lapsuudessani vanhemmilta ei riittänyt aikaa minulle niin paljon kuin olisin halunnut. Yhden perheenjäsenen harrastus imi rahat ja vanhempien ajan. Muille huolehdittiin ruoka ja vaatteet, ja siinäpä se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisko ja sen veljet

Kaikki tavallaan

Tuskin kirjoittaja tarkoitti yleistää. Onhan se tasapuolisestikin jaettu huomio nimenomaan jaettu huomio. Hän nyt vain on sitä mieltä että ei halua jakaa sitä huomiota kuin yhdelle pienelle kerrallaan. Itse tein samoin. Toinen lapsi oli tervetullut kun esikoisella oli jo oma huone, harrastus ja ystäviä. Minä taas sain antaa vauvalle täysin itseni esikoisen ollessa koulussa ja harrastuksissa ja kuinka iloinen koululaisen ilme olikaan kun kotona odotti koulupäivän jälkeen äiti ja pikkusisarus. Lisäksi esikoisen kanssa meillä vanhemmilla oli ihan omat jutut, eikä niitäkään tarvinnut jakaa kuopuksen kanssa. Itselläni oli toki poikkeuksellinen tilanne kun mies pystyi elättämään perhettä ja maksamaan minulle eläkettä molempien lasten kohdalla kolmen vuoden ajan. Voi kun tämä mahdollisuus olisi kaikilla pienten vauvojen äideillä. Katson ihaillen nyt jo aikuisia lapsiani, jotka saavat toisistaan turvaa ikäerosta huolimatta, eikä heidän välillään ole koskaan ollut kilpailua. 

  • ylös 10
  • alas 8
Vierailija

Ei tuo nyt varmaan ihan yleistettävissä ole, vaikka sinua olisikin lapsena kohdeltu epäreilusti. Suurin osa vanhemmista pystynee kohtelemaan lapsiaan tasapuolisesti, ja sisaruksista on toisilleen iloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla