Kasvatin tyttäreni toisin kuin minut oli kasvatettu ja meillä on ihana suhde.

Kun olin teini-ikäinen, ajattelin, että jos joskus saan tyttären, kasvatan hänet toisin kuin äitini kasvattaa minua.

Sain tyttären, ja olin aivan toisenlainen äiti kuin oma äitini. Äitini sanoi: ”Odotas, kun hän tulee uhmaikään. Sitten ongelmat alkavat.”

Tyttäreni tuli uhmaikään, mutta suhtauduin häneen eri lailla kuin äitini, eikä uhmaikä ollut paha. ”Odotas, kun hän menee kouluun”, äitini sanoi. Tyttären koulun aloitus sujui hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Odotas, kun hän tulee teini-ikään”, äitini uhkui. Tyttäreni teini-ikä oli railakas, ja hän teki tyhmyyksiä. Kun hän uhosi vihaavansa minua, halasin häntä, vaikka hän vastusteli. Iloni oli ja on yhä se, että tytär kertoi minulle vaikeistakin asioistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen nyt 70-vuotias, ja tyttäreni on 41 vuotta. En ole ollut täydellinen äiti, mutta meillä on ihana suhde. Olemme keskustelleet siitä, miten helposti kasvatustapoja voi vierittää seuraavalle sukupolvelle.

RF

Siiri Anger

Olen käsitykseni mukaan moni nykynuori tai nuori aikuinen ei enää välitä puhua puhelimessa kuin poikkeustapauksessa. Mieti voisitko hankkia tietokoneen ja pitää sähkäpostilla yhteyttä. Tai vielä helpompi on älypuhelin ja siellä whatsApp ryhmä Siirry myös lyhyt -viesteihin ja ota keveä asenne. Sähköisesti lapsesi voi vastata sinulle silloin kuin huvittaa tai on aikaa tai halua. Unohda hylkäämisten valittelu - se vain etäännyttää lapsesi entisestään. Parhaimmillaan pääset mukaan heidän arkeensa ei ketään rasittavalla tavalla. Itse olen koko ajan yhteydessä pienesti; silloin ei ole tarpeen kysellä kuulumisia johon tulee ehkä jotenkin juhlava kaiku.

hyvä lapsuus

Minulla ja sisaruksillani oli hyvä ja rakastava , läsnäoleva äiti. Itse äitinä olen asettanut tyttärilleni enemmän rajoja ja ollut ehkä tiukempi kaikessa. Tyttäreni ovat aivan eriluonteisia, toinen kuin äitini ja toinen kuin minä. Olemme pärjänneet kuitenkin hyvin yhdessä lapsuudessa, sekä aikuisiällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla