Keiden kanssa olet pitänyt eniten yhteyttä korona-aikoina?
Keiden kanssa olet pitänyt eniten yhteyttä korona-aikoina?

"Huomaan, että koronakriisin myötä olen lähentynyt joidenkin ystävien ja sukulaisten kanssa. Toisten kanssa taas olen selvästi etääntynyt. Huomaan, keitä kaipaan ja keitä en niinkään”, lukijamme kirjoittaa. Miten korona on vaikuttanut sinun suhteisiisi?

Kuka vierelles jää, kun on vaikeaa? Uutisten mukaan korona näkyy jo avioeropiikkinä ainakin Helsingissä. Moni on huomannut, etteivät lähimmät ihmiset olleetkaan niitä, joiden kanssa on hyvä elää tätä elämää. Se on tietenkin surullista, mutta niinhän kriisit tekevät: ne joko yhdistävät tai erottavat.

Koronaeristys on koetellut perhesuhteiden lisäksi ystäväsuhteita. Voisi sanoa, että jyvät erottuvat akanoista. Kenen kanssa yhteys säilyy fyysisestä etäisyydestä huolimatta? Nyt paljastuu, mihin ystävyys on perustunut. Ehkä karusti joutuu myöntämään, ettei erityisesti pidäkään niistä ihmisistä, joita kutsui ystäviksi. Arvot ja luonteet ovatkin liian erilaiset. Huomaa, ettei olekaan kovin paljon yhteistä enää, kun elämästä on karsiutunut tekeminen. Tilalle on jäänyt oleminen. Kenen kanssa on hyvä olla, vaikka ihan hiljaa tai etäyhteyden päässä?

Itse huomaan, että koronakriisin myötä olen lähentynyt joidenkin ystävien ja sukulaisten kanssa. Toisten kanssa taas olen selvästi etääntynyt. Huomaan, keitä kaipaan ja keitä en niinkään. Tiedän, keitä haluan halata heti, kun se on mahdollista. Jotkut taas tuntuvat entistä etäisimmiltä ja saattavat karsiutua pois.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mimosa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Erilainen suhtautuminen koronarajoituksiin voi paljastaa syvemmät maailmankatsomukselliset erot, jotka normaaliaikana eivät tulleet yhtä räikeästi esiin. Toisen tapa suhtautua voi ärsyttää enemmän nyt, kun epämääräinen tilanne stressaa itseä. Olen valinnut linjan, etten ryhdy kinaamaan. Huomaan että minun on vaikea pitää niistä, joilla on varmoja näkemyksiä siitä, mikä on oikea tapa elää ja olla. Tekee mieli pitää etäisyyttä heihin, jotka eivät piittaa turvaväleistä.

  • ylös 60
  • alas 16
Ano Nyymi

Korona vain vahvistaa sitä, mikä on pätenyt vuosikausia normaalitilanteessakin. Iso osa ns. kavereista ei pidä itse yhteyttä, vaan minä saan olla se aktiivinen. Olen kurkkua myöten kyllästynyt siihen ja lakannut yrittämästä, niin surulliselta kuin se pitkään tuntuikin. Eivätpä ole peräänkään huudelleet, joten päätös on oikea.

Ne, joiden kanssa on molemminpuolinen yhteys, ovat mukana edelleen, vaikkei nyt tilanteen vuoksi voidakaan hetkeen tavata. Koronakevät lujittaakin osaltaan sitä hidasta, paikoin heittelehtivää ja raskasta mielen muuttamista siihen asentoon, että on parasta kaikille osapuolille, että keskityn hyviin ihmisiini ja yritän lopettaa passiivisten mukakaverien ajattelemisen. Tässä on hyvin tärkeää, ettei tunne jälkimmäistä ryhmää kohtaan koteloituisi kiukuksi, vaan ennemminkin ystävälliseksi, mutta neutraaliksi.

  • ylös 47
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla