Puhutko mieluummin ystävälle kuin terapeutille?
Puhutko mieluummin ystävälle kuin terapeutille?

”Mieheni pitää eurojen kantamista terapeutille rahan haaskaamisena, mistä olemme väitelleet kiivaasti”, lukijamme kirjoittaa. Kummalle kannalle sinä kallistut?

Olen käynyt terapiassa jonkin aikaa ja koen sen auttaneen minua paljon. Mieheni kuitenkin pitää eurojen kantamista terapeutille rahan haaskaamisena, koska asioista voi keskustella ystävien kanssa – tai olla yksinkertaisesti puhumatta.

Mieheni logiikan mukaan keskeneräisistä asioista on turhaa tai liian vaikeaa puhua, ja sitten kun asia on jotenkin ratkennut, siitä on enää turha puhua. Tästä on käyty välillä kiivaita keskusteluja, koska minulle puhuminen on tärkeää.

Mielestäni ystävien niskaan ei voi loputtomasti kaataa omia murheita, ja lisäksi terapeutti osaa ammattitaitonsa avulla antaa uusia näkökulmia ja katkaista kehälle kiertyviä ajatuksiani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ystävät myös helposti alkavat ratkaista ongelmiani, vaikka niitä ei ainakaan nyt voi millään patenttiratkaisuilla selvittää. Ystävien ratkaisuyritykset vain ärsyttävät, joten ystäväsovunkin vuoksi puhun mieluummin terapeutille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Analysoija

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Terapia vois olla hyväksi ihan...

Samaa mieltä että hyvästä terapiasta on apua ja hyötyä.
itse olen kokenut etten pysty enkä edes halua jakaa kaikkia asioita, kokemuksia ja tunnetiloja jne ystävän, puolison, vanhemman tai läheisen sisaruksen kanssa. Esim lapsuuden traumoja ja ihmissuhde ongelmia on ollut helpompi työstää terapeutin kanssa. Terapiassa voin puhua vapautuneesti henkilökohtaisista jutuista sisimmällä ja syvimmällä tunnetasolla koska en tarvitse miettiä, ennakoida enkä ottaa vastuuta terapeutin reaktioista niinkuin arjen ihmissuhteissa. Hänellä on omat kanavansa työstää työssään kohtaamaansa kuormitusta. Olen saanut uusia näkökulmia ja eri tavalla perspektiiviä asioihin kun niitä analysoi turvallisen terapeutin kanssa. Terapia on omaa henkistä hyvinvointia lisäävä ja eheyttävää siinä missä jokin esim ( maksullinen ) fyysinen kuntoilu tai muu voimmaannuttava harrastus.
Terapeutilla on antaa monia erilaisia työkaluja ihan perus arkipäivään joilla voi helpottaa omaa oloa ja hyvinvointia. Onnistunut terapia on kuin sijoitus joka kantaa hedelmää myös terapian jälkeisissä vuosissa. Eihän terapiaa ole edes tarkoitus käydä koko elämää ja jatkuvasti.
Kukaan muu ei myöskään voi määrittää ja päättää sitä mikä minulle on hyväksi tai minkä verran on esim riittävä puhuminen ja kenen kanssa. Olen saanut terapiasta myös tukea ja uusia oivalluksia läheisiin ihmissuhteisiin.
Itse olen järkeillyt että kun voin henkisesti paremmin niin ympärillä olevat läheiseni myös hyötyvät siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla