Kuvat
Getty Images
Ovatko raha-asiat aiheuttaneet murheita sinun parisuhteessasi?
Ovatko raha-asiat aiheuttaneet murheita sinun parisuhteessasi?

”En ole kehdannut ottaa raha-asioita puheeksi suhteessamme. Rauhoittuisin yhteisen tulevaisuuden suhteen, jos näkisin hänen pankkitilinsä, mutta ei kai sellaista voi pyytää nähtäväksi. Vai voiko?” lukijamme pohtii. 

Tapasin deittisivustolla kivan miehen, ja me yli viisikymppiset eronneet aloimme seurustella. Nyt olemme olleet yhdessä puoli vuotta. Kaikki on onnellista ja hyvin, mutta yksi asia minua vähän vaivaa: raha.

En ole kehdannut ottaa raha-asioita puheeksi, vaikka kaikesta mahdollisesta muusta olemme jutelleet.

En esimerkiksi tiedä, paljonko miesystäväni työstään tienaa eikä hän tiedä minun palkkaani. Sitä on jotenkin niin vaikea kysyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Välillä hän on raha-asioiden suhteen niin epämääräinen, että mietin, onko hänellä rästissä hoitamattomia velkoja.

Kaikesta päätellen minun palkkani on kuitenkin parempi kuin hänen. Huomaan ostavani kalliimpia lahjoja hänelle kuin hän minulle, eikä hän koskaan tarjoudu maksamaan esimerkiksi illallistani, vaikka minusta vuorotellen maksaminen tuntuisi kivalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteisiä lomiakin on vaikea suunnitella, koska en ole varma millaiseen hotelliin tai kohteeseen miesystävälläni on oikeasti varaa.

Välillä hän on raha-asioiden suhteen niin epämääräinen ja vähäpuheinen, että mietin, onkohan hänellä rästissä hoitamattomia velkoja tai pikavippejä.

Raha ei sinänsä ole mikään kynnyskysymys suhteessamme, mutta salamyhkäisyys tuntuu pahalta.

Rauhoittuisin yhteisen tulevaisuuden suhteen, jos näkisin hänen pankkitilinsä, mutta ei kai sellaista voi pyytää nähtäväksi. Vai voiko?

Kerttu

Millaisia ajatuksia kirje herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia ihmisten.kesken@sanoma.com. Sähköpostiin voit lähettää myös kirjeen omasta aiheestasi. Lehdessämme julkaistujen kirjeiden lähettäjien kesken arvomme uutuuskirjoja. 

Ymmärrän täysin että mietityttää, niin pitääkin. Edellisessä suhteessa miesystävällä oli rutkasti ulosottossa velkoja. Vaikka hän tästä kertoi niin ajoittain oli hyvinkin hankalaa kun suuret osat hänen palkasta meni suoraan maksuihin. Seurasi työpaikan vaihto ja taas oli helpompi olla ennen kuin työnantajalle taas tuli ilmoitus ja palkasta hävisi rahat. Totaaliset summat oli sen verran isoja, ettei normityöllä niitä olisi saanut kuitattua pois ikinä.
Vasta suhteen päätyttyä (erottiin muista syistä) ymmärsin miten paljon energiaa asia oli minulta vienyt. Joten kyllä, vaadi vastauksia ja mieti niitten perusteella mitä sinun kannattaa tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla