Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Olemme olleet uusperhe kaksi vuotta, mutta edelleen asumme kumpikin lapsiviikon aikana omissa kodeissamme.

Olemme uusperhe, jossa minulla on kolme kouluikäistä lasta, miehelläni kaksi. Olemme sopeutuneet aika hyvin toisiimme, mutta asuminen on todella vaikea kysymys. Helsingissä ei yksinkertaisesti ole kohtuuhinnalla asuntoa, jossa olisi oma makuuhuone viidelle lapselle plus yksi vanhemmille.

Muutto kauemmaksi olisi hankalaa, sillä lapset asuvat vuoroviikoin meillä ja toisilla vanhemmillaan ja koulumatkat ja kaverit on otettava huomioon. Haluamme lasten olevan meillä yhtä aikaa, jotta he tutustuvat toisiinsa ja jotta meillä olisi vapaaviikko yhtä aikaa. Olemme olleet uusperhe kaksi vuotta, mutta edelleen asumme kumpikin lapsiviikon aikana omissa kodeissamme.

Olemme kaikki alkaneet väsyä tilanteeseen. Mikä neuvoksi, sillä pääkaupungin hinnoilla meillä ei ole varaa suurperheemme tarpeita vastaavaan asuntoon?

Anna

kaksi yhdessä

Lukijan kirje: Mistä uusperhe löytää asunnon?

Eräs tuttuni ratkaisi vastaavanlaisen tilanteen niin, että he hankkivat samasta rapusta kaksi asuntoa, jolloin oli helppo viettää aikaa yhdessä, mutta jokaisella lapsella oli oma huone omassa kodissaan. Välillä he tekivät sitten yökyläretkiä jompaan kumpaan asuntoon, jolloin lapset nukkuivat esimerkiksi patjoilla olohuoneessa ikään kuin retkeillen.
Lue kommentti