Saan migreenikohtauksia usein, ja seuraavina päivinäkin minua särkee niin, että olen toimintakyvytön.

Taas se iski – migreenikohtaus! Päätä puristaa ja on mentävä makuulle pimeään huoneeseen. Odotan lääkkeen vaikutusta, mutta koskaan en tiedä, kuinka kauan on kärsittävä.

Saan migreenikohtauksia usein, ja seuraavina päivinäkin minua särkee niin, että olen toimintakyvytön. Nuorempana minulla oli aurallisia migreenejä, nyt päänsärkykohtaus voi tulla myös ilman ennakko-oireita.

Migreeni masentaa, sillä kaikki suunnitelmat menevät myttyyn sen iskiessä. Taistelen vastaan voimieni mukaan, mutta tauti on niin arvaamaton, ettei sitä pysty ohjaamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On muitakin, jotka kamppailevat migreenin kourissa. Mistä ihmeestä saisimme helpotusta migreeniin, kertokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Migreenin uhri

Koitar

Ei tietenkään toimi kaikkien kohdalla, mutta itse olen saanut migreenin lähes kokonaan pois, kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn ja siirryin gluteenittomaan ruokavalioon. Ennen tätä jouduin käymään monta kertaa vuodessa kipupiikillä, kun yksikään lääkekokeilu ei tuottanut tulosta.

MigreeniäKokoElämän

Hei,

Ensimmäiseksi kannattaa tutustua Suomen migreeniyhdistyksen sivuihin, mistä saat tietoa sairaudesta: https://migreeni.org/ Migreeniyhdityksellä on myös vertaisryhmätoimintaa monissa kaupungeissa.

Toisekseen, lääkityksestä kannattaa keskustella uudelleen lääkärin kanssa. On olemassa esimerkiksi estolääkitystä joka saattaisi auttaa. Ongelmaksi saattaa tulla se, että jos käy yleislääkärillä, hänellä ei ole tarpeeksi tietoa/kokemusta aiheesta. Joskus olen itse lähtenyt lääkäriin omien lääke-ehdotusten kera, kun pelkään, että taas siellä ehdotetaan ottamaan vaan Buranaa... Hohhoi. Ja on hyvin hankalaa päästä erikoislääkärille, sillä sinne yleispuolelta laitetaan lähetettä harvoin. Jos lompakko sen kestää, voi yrittää päästä jollekkin spesialistille yksityisellä puolella.

Ja kolmanneksi, säännölliset elämäntavat saattavat auttaa. Eli nukkua aina samassa rytmissä ja tarpeeksi, sekä syödä säännöllisesti, ettei verensokeri laske. Alkoholia pystyy ottamaan ehkä annoksen tai parhaimmillaan kaksi, mutta en uskalla sen enempää, ettei se laukaise migreeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla