Tarvitsisin itsekuria herkkupöytien äärellä, jotta saisin painoni hallintaan.

Elämäni on hankalaa. Lehdet ja televisio tulvivat kaikenlaisia herkkuja, joita on vaikea vastustaa. Itsekurini on heikko. Olen mielihyvän orja.

Haluaisin kuitenkin olla paremman näköinen eli hoikka. Olen kokeillut kaikenlaiset dieetit ja laihdutusmenetelmät. Palkkasin kerran personaltrainerinkin, joka teki minulle ruoka- ja treeniohjelman. Tulokset ovat olleet väliaikaisia. Onnistun, mutta vain hetkeksi. Sitten kilot palaavat.

En enää usko laihdutusmenetelmiin, enkä tunne montaa muutakaan ihmistä, joka olisi onnistunut laihduttamaan pysyvästi. Vain harva pystyy pudottamaan painoaan niin, että kilot eivät palaa puolessa vuodessa.

Mikä olisi oikea tapa saada itsekuria herkkupöytien äärellä ja paino hallintaan?

Jojoo

Vierailija

Lukijan kirje: Mistä löydän itsekuria?

Entäpä jos lopetet itsesi kurittamisen? Itse olen lopettanut kokonaan tiettyjen ruokien syömisen: mikroaterioiden, vaikka yhteen aikaan niitä oli mulla töissä eväänä. Nyt otan itse valmistamaani ruokaa, jota on jäänyt yli. Pakastan annokset rasioihin valmiiksi. Sipsien syömisen lopetin varmaankin jo kuusi vuotta sitten. Makkaraa ja nakkeja en ole syönyt kolmeen kymmeneen vuoteen. Marinoidut lihat jäävät kauppaan, huuhteleppa rasiallinen marinoituja broilerinfilesuikaleita siivilässä juoksevan...
Lue kommentti
Ninna

Lukijan kirje: Mistä löydän itsekuria?

Ensinnäkin miksi haluat olla hoikka? Mikä on tavoitteesi? Kun tämä on selvillä laadi toimintasuunnitelma joka tulee olla realistinen tavoiteltavissa ja sisäinen eli omasta halusta lähtöisin. Älä ole itsellesi liian ankara, tee yksi muutos kerralla kun se onnistuu siirry seuraavaan. Kaikkihetinyt unohtaa ja kaikki nopeat pikakuurit ja dieetit. Itselleen ei saa olla liian ankara eikä tavoitella nopeaa muutosta koska se ei usein kestä. Jos lehdet houkuttelee älä lue niitä! Lue sen sijaan terveys-...
Lue kommentti

Viime vuosisadalla huutolaiset sijoitettiin vähiten maksua ottavaan taloon. Samalla tavoin nykyisin heikoimmassa asemassa olevat saa hoitaakseen se, joka tekee homman halvimmalla.

Kauhistelemme viime vuosisadan huutolaisten kohtelua ja ihmettelemme, miten sellaista on voinut olla. Samalla emme huomaa, että kohtelemme oman aikamme vähäosaisia samalla tavalla. Etenkin vanhukset ja vammaiset ovat altavastaajan asemassa, kun kaikki lasketaan vain rahassa.

Yksi suurimpia syitä on kilpailutus. Viime vuosisadalla huutolaiset sijoitettiin vähiten maksua ottavaan taloon. Nykyinen kilpailutus johtaa siihen, että heikoimmassa asemassa olevat saa hoitaakseen se, joka tekee homman halvimmalla. Ne, jotka eivät pysty itseään puolustamaan, saavat tyytyä siihen, mitä annetaan.

EU:n kilpailutussäännökset vaativat kilpailun järjestämistä, jos hanke ylittää raja-arvot. Kaikki EU-maat eivät kuitenkaan anna perustoimintojaan kansainvälisille kauppiaille. Miten se onnistuu muualla, mutta ei meillä ”pohjolan mallimaassa”?

Turhautunut

Miten yhteiskunta voi sairastuttaa lapset ja henkilökunnan jättämällä homekoulut ja -päiväkodit korjaamatta?

Kolmasluokkalaiseni tulee kotiin, ja taas vuotaa verta nenästä. Nenäverenvuodot ja muut oireet alkoivat päiväkodissa. Myöhemmin kuulin, että siellä oli sisäilmaongelma.

Oireilu paheni tyttären siirryttyä kouluun. Hänellä oli poissaoloja sairastelun vuoksi noin joka toinen viikko. Kuulin, että monet muut lapset ja henkilökunta oireilivat myös, sillä koulu oli homeessa.

Olen joutunut viemään lastani päivystykseen, kun verenvuoto ei lopu. Mitään muuta syytä sille ei löydy kuin koulun homeongelma. Loma-aikoina verenvuotoa ei ole.

Kummassakin paikassa, päiväkodissa ja koulussa, tiedetään sisäilmaongelmista, mutta mitään ei tehdä. Kuinka kauan tätä katsellaan? Kuinka monen lapsen annetaan sairastua?

Kun nostin asian esille sosiaalisessa mediassa, minuun ottivat yhteyttä useat vanhemmat, joiden lapset oireilevat koulun sisäilman vuoksi. Kaikki eivät halua ottaa rehtoriin yhteyttä, koska paikkakunnallamme kaikki tuntevat toisensa, eikä kukaan halua olla se epämiellyttävä vanhempi, joka puhuu julki negatiiviset asiat.

Mitä voin tehdä, kun mitään ei tapahdu? Pitääkö meidän muuttaa – ja mistä löydän terveen koulun? Miten yhteiskunta voi sairastuttaa lapset ja henkilökunnan jättämällä koulut korjaamatta?

Yh-äiti

Yksi kaikkien ja kaikki yhden ...

Lukijan kirje: Koulu sairastuttaa lapset

Olet oikeassa Yh-äiti! Jotain olisi tehtävä ja pian. Homeongelmia n jo isossa osassa kouluista ja muistakin julkisista rakennuksista, mutta ilmeisesti vasta jäävuoren huippu on tullut esiin. Se miksi ongelmalle ei tehdä pikaisesti mitään isompaa, johtunee siitä, että aivan varmasti ei kukaan osaa sanoa, mitä pitäisi tehdä. Ainoa melko varmasti toimiva keino olisi pistää vanhat rakennukset matalaksi ja rakentaa tilalle vanhoilla tekniikoilla uudet. Mutta siihen ei kunnilla ja valtiolla ole varaa...
Lue kommentti