Onko uni parempaa, kun saa nukkua yksin?
Onko uni parempaa, kun saa nukkua yksin?

Katoaako läheisyys pikku hiljaa, jos puolisot tottuvat nukkumaan eri huoneissa, pohtii lukijamme.

Jakavatko onnelliset parit sängyn? Olen miettinyt tätä paljon. Nukumme nimittäin mieheni kanssa eri huoneissa. Alun perin päädyimme ratkaisuun, kun lapsemme oli vauva ja yöt rauhattomia. Mies vetäytyi vierashuoneeseen, että saisi nukuttua ja jaksaisi käydä töissä.

Nyt lapsi on jo helpompi, mutta mieheni nukkuu yhä vierashuoneessa. Hän perustelee ratkaisua sillä, että tutkimustenkin mukaan yksin nukkuessa uni on parempaa kuin toisen kanssa. Sinänsä en väitä vastaan. En kaipaa hänen kuorsaustaan! Omat makuuhuoneet ovat järkiratkaisu myös siksi, että elämme aika eri rytmeissä. Itse haluan mennä ajoissa nukkumaan, mieheni tykkää kukkua pidempään.

Voimmeko vieraantua vahingossa?

Sitä kuitenkin pohdin, mitä eri sängyt pidemmän päälle tekevät suhteellemme. Katoaako osa luontevasta läheisyydestä? Muistan lukeneeni jostain, että terapeutit eivät juuri läheisyyden katoamisen takia suosittele eri makuuhuoneita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Voimmeko vieraantua vahingossa? Nyt jo tuntuu, että arkista hellyyttä voisi kyllä olla enemmän. Onko samaan sänkyyn palaaminen koko ajan vaikeampaa, kun aikaa kuluu? En haluaisi, että niin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äiti vai vaimo

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Meillä on nukuttu vuosikausia eri huoneissa,jopa eri kerroksissa.Lähti siitä,kun yläkerrassa oli miehelle liian kuuma kesäisin ja myöhemmin minun kuorsaukseni oli syynä.Läheisyyttä on edelleen paljon,mm.iltaisin sohvalla tv:tä katsellessa.Seksi hoituu kotona milloin missäkin ?.Molemmat nukkuvat yönsä hyvin eikä tarvitse syytellä toisiaan huonosti nukutusta yöstä?

  • ylös 39
  • alas 25
Ei haitannut

Me nukuimme vuosia erihuoneissa miehen kuorsaamisen takia ja vielä vauvankin jälkeen ennenkuin hän teki jotain kuorsaamiselleen. En koe erikseen nukkumisen haitanneen tai ajaneen meitä erilleen. Nyt taas nukumme vierekkäin. Se olisi luultavasti tuhonnut että oltais väkipakolla oltu yhessä ja hän valvottanut minua joka yö.

  • ylös 37
  • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla