”Kärsinkö siitä, ettei seksiä enää ole, kaipaanko nautintoa? Ehkä vähän”, lukijamme kirjoittaa.

On eräs aihe, jota en juuri tohtisi ajatella – saati sanoa ääneen. Tarkoitan naimisissa olevien ikäihmisten lemmenleikkejä. Nehän eivät tietenkään ole missään nimessä kiellettyjä, mutta jossakin vaiheessa tuli seinä eteen, eikä seksiä enää harrasteta. On lääkitykset eri vaivoihin, miehellä alapään operaatioita, naisella kuivuuden aiheuttamia hankaluuksia. Täytyy myöntää, että kaikenlainen fyysisen nautinnon tuottaminen toiselle on nyt menneisyyttä.

Kärsinkö siitä, kaipaanko nautintoa? Ehkä vähän. Miehellä voi olla sama juttu, ja onhan tästä keskusteltukin. Sitten on astunut kuvaan häveliäisyys. Emme ole rohjenneet enää ryhtyä tositoimiin eikä ole yritetty mitään vippaskonstejakaan.

On tuumattu, että nyt on ihan hyvä olla. Kosketellaan toista ja kohdellaan hellästi. Mitäs me vanhat enää!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhanaikainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Me ei olla vielä edes ikäihmisiä, mutta seksiä meillä ei ole ollut pariin vuoteen. Aluksi se loppui juurikin lääketieteellisistä syistä, mutta nyt varmaan tilanne olisi toisenlainen, jos päättäisimme harrastaa seksiä. Mutta kun tähän tilanteeseen on vaan jotenkin jumiutunut, että ei ole sitä seksiä. Joskus ajattelen, että mitä jos olisikin rakastaja ihan vaan seksiä varten, mutta asia tuntuu niin hankalalta, ettei siihen tohdi enää ryhtyä. Oikeastaan loppupelissä en edes kaipaa seksiä niin paljon, että haluaisin menettää mieheni suhdesotkujen takia. Hyvin meillä menee kuitenkin ja viihdymme yhdessä.

  • ylös 40
  • alas 27
Seksi on tärkeää

Rakastavassa ilmapiirissä harrastettu seksi olisi tärkeä osa elämää. Seksi ylläpitää myös fyysistä terveyttä. Pitkässä avioliitossa seksimme loppui mieheni sairauksiin, ja viimein omaishoitajuuteeni. Toisinaan mietin myös "kunniallista poikaystävää", mutta ei ollut voimia eikä aikaa seksisuhteen luomiseen. Siinä on hankalia moraalisia kysymyksiä, jotka liittyvät myös "poikaystävään" - eihän mies ole mikään seksilelu. Tosiasiassa ongelma on vaikea.

  • ylös 14
  • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla