”Ensikodista saamani tuki antoi elämään eväät, mistä olen ikuisesti kiitollinen.”
”Ensikodista saamani tuki antoi elämään eväät, mistä olen ikuisesti kiitollinen.”

”Jäin yksin vastasyntyneen kanssa ilman kotia ja läheisteni tukea. Ensikoti pelasti meidät”, lukijamme kirjoittaa.

Minun menneisyyteeni kuuluu vaihe, jolloin pelkäsin, etten selviytyisi. Olin nuori äiti ja juuri synnyttänyt pienen keskosvauvan. Minulla ei ollut kuitenkaan tarjota vauvalleni heti omaa kotia, sillä olin jäänyt hänen kanssaan yksin.

Tunsin olevani turvaton. Siksi minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin anoa pääsyä ensikotiin. Syksyn pimenevänä päivänä muutimme tähän taloon, jossa meidät otettiin lämpimästi vastaan. Minulla ei ollut ketään muuta, joka olisi antanut tukeaan meille. Ensikodin henkilökuntaan pystyin luottamaan, ja meillä oli hyvä olla siellä.  Siellä annettiin eväät elämään, mistä olen aina kiitollinen. 

Kaipasin vanhempiani ja läheisiäni, jotka jäivät etäisiksi. He eivät hyväksyneet, että sain vauvan ilman ”oikeanlaista perhettä”. Juuri silloin, kun olisin tarvinnut heitä, en saanut tuntea heidän rakkauttaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mediassa on aika vähän juttuja ensikodeista ja siitä, miten ne toimivat nykyisin. Toivoisinkin muilta saman vaiheen eläneiltä naisilta kokemuksia siitä, miten elämä on heitä vienyt. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos, ensikoti, ensimmäinen kotimme!

Nuori äiti

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Lapseton

Voisiko lehti tehdä jutun ensikodeista ja kertoa sillä,tavalla, miten hienoa työtä ne ovat tehneet jo vuosikymmeniä.
Kirjoittajalle paljon onnea ja kaikkea hyvää elämässä eteenpäin.

  • ylös 32
  • alas 13
Liikaa

Hienoa että vastaanotto ensikodissa oli lämmin ja saitte tukea jonka avulla pääsitte omille siivillenne. Aika paljon nykyään kuulee juttuja, ettei apua tahdo saada mistään. Ehkä se on yksi syy nykyiseen alhaiseen syntyvyyteenkin: että moni pelkää selviytymisensä puolesta. He eivät halua omia lapsia, koska eivät voi taata heille hyvää elämää. Maailma voi näyttäytyä paikkana jossa on pakko sinnitellä yksin.

  • ylös 29
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla