Minkälainen metoo-reaktio syntyisi, jos tulisin töihin ylläni hihaton verkkopaita? Tai kesällä sortseissa?

Naisilla on näköjään oikeus pukeutua työaikanakin yliampuvan provosoivasti. Taas aamupalaveriin ilmestyi kaunis, hyväkroppainen työkaveri täysin läpinäkyvässä paitapuserossa. Vaatteen läpi erottuivat jopa kaikki hänen ihonsa luomet. Ystävällistä, että hänellä sentään oli rintaliivit yllään.

Minkälainen miehen vaate olisi vastaava? Ehkä hihaton verkkopaita vastaisi miehellä työkuvioissa samaa. Aamupalaverista meni osa ohi, kun kuvittelin, mikä metoo-reaktio syntyisi, jos vetäisin töihin päälleni verkkopaidan. Pukeutumistani taatusti kommentoitaisiin.

Entä jos tulisin kesäkuumalla sortseissa ja ilman paitaa? Kroppani kyllä kestäisi sen, mutta kestäisivätkö työkaverit?

En tule verkkopaidassa enkä paidatta, sillä olen sitä mieltä, että työssä pukeudutaan asiakkaita ja työkavereita kunnioittaen. Seksuaalisiin vietteihin vaatetuksella vetoaminen ei ole työympäristössä muita kunnioittavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

It’s not nice

Noloa

Joku vastaisi, että seksikkyys ja se, mikä on sopivaa on kulttuurisidonnaista. Joku toinen, että jokaisella on oikeus ilmaista itseään avoinaisella kaula-aukolla, vyötärön paljastavalla paidalla, persvaon näyttävällä vyötärönauhalla tms. Minä sanon, että sopiva pukeutuminen on tilannesidonnainen asia, ja että kirjoittaja tarkoittaa suomalaista työpaikkakulttuuria. Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Naisena en halua työpaikallani tai asiakkaana kohdata esimerkiksi kollegan tai asiakaspalvelijan rintakarvoja tai rintavakoa. Asiallisessa yhteydessä ja ympäristössä haluan keskittyä itse asiaan. Läpinäkyvässä puserossa töihin ilmestyvän typyn tulisi pomon lähettää kotiin vaatteiden vaihtoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla