Olisiko ystävä selityksen velkaa, jos haluaa katkaista välit?
Olisiko ystävä selityksen velkaa, jos haluaa katkaista välit?

”Olen pohtinut syitä, miksi ystävyyttä kanssani ei haluta jatkaa”, lukijamme kirjoittaa.

Perheelläni oli tapana viettää usein yhteistä aikaa lapsuudenystäväni perheen kanssa. Monet uudetvuodet ja vaput olimme yhdessä ja lasten ollessa nuorempia myös retkeilimme paljon yhdessä.

Olin itse siinä uskossa, että kouluajoilta asti jatkunut yhteydenpito oli ystävyyttä. Kun lapsemme ovat nyt kasvaneet, osa muuttanut jo kotoakin pois, lapsuudenystäväni ei enää halunnutkaan olla yhteyksissä.

Kun kysyin asiasta, hän kertoi, ettei meillä ole enää syytä tapaamisiin kahdestaan, koska lapsilla on jo omat kuvionsa. Tunsin itseni huijatuksi. Olimme siis viettäneet aikaa yhdessä vain siksi, että hänen lapsillaan olisi kivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän jälkeen olen toki pohtinut syitä, miksi ystävyyttä kanssani ei haluta jatkaa. Mikään ihmissuhde ei ole itsestäänselvyys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olipas bänksit

Onko ystävä selityksen velkaa, jos haluaa katkaista välit?

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Manna

Ystävyys on parhaimmillaan kuin rakkaus, sen syntyä on vaikea selittää. Joskus sille myös käy kuin rakkaudelle eli tunne vain laimenee ilman mitään yhtä näkyvää syytä. Ystävyys kuten tietysti myös rakkaus, perustuu aina vapaaehtoisuuteen. Säälistä tai velvollisuudesta kukaan ei jaksa pitkään pitää yllä suhdetta, jos ei ole ihan pakko. Siksi ystävyys on myös haavoittuvainen ja voi johtaa jätetyksi tulemiseen ja sydänsuruihin. Sydämen asioita ei aina voi täysin selittää.

  • ylös 53
  • alas 20
Tuli raja vastaan

Useinkaan ihmiset eivät näytä ymmärtävän, että he myös omalla käytöksellään, asenteillaan, toiminnallaan, puheillaan jne. vaikuttavat ihmissuhteidensa jatkumisiin ja katkeamisiin. Itse sain vastikään kuulla ihmettelyä siitä, miten saatoinkaan "täysin yllättäen" katkaista välit pitkäaikaiseen tuttavaan, vaikka tosiasiassa olin jo vuosien ajan kyseiselle henkilölle kertonut, miten moni asia minua hänen käyttäytymisessään ja asenteissaan häiritsi. Olin aina uudelleen antanut ystävyydelle mahdollisuuden ja hänelle uuden mahdollisuuden korjata tapojaan. En kuitenkaan enää halunnut olla tekemisissä rasistisen, ylimielisen aikuisen lapsen kanssa, joka jokaisella tapaamisella tai puhelussa nosti esiin vain omia ongelmiaan ja vaivojaan, haukkui läheisiään ja myös minun läheisiäni sekä asioitaan hoitavia erinäisiä tahoja, moitti kasvatustapojani ja kilpaili huomistani lasteni kanssa (kyllä!) sekä suuttui ja tivasi selityksiä heti kun en ollut hänelle tavoitettavissa. En tätä enää kestänyt ja välit oli pakko laittaa poikki. Kuukausien ajan penäsi selitystä viesteillä, sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa.... Tämä ihminen ei koskaan nähnyt omaa osuuttaan välirikossa.

  • ylös 44
  • alas 52
Sisältö jatkuu mainoksen alla