Mitä tarvitaan onnelliseen elämään?
Mitä tarvitaan onnelliseen elämään?

”Tunnen oloni epämiellyttäväksi enkä ole tyytyväinen elämääni. En haluaisi erota, mutta ajattelen sitä usein”, lukijamme tunnustaa.

Kirjoitan aiheesta, johon en välttämättä toivoisi kaikista helpointa vastausta. Olen nainen ja avioliitossa. Lapset ovat aikuisia, ja heillä on omat perheensä. Kun nuorena menin avioon, se tuntui ihan hyvältä päätökseltä ja olin myös rakastunut. Vuosien kuluessa rakkaus muuttui kiintymykseksi, ja olen nyt alkanut epäillä, olenko ollenkaan onnellinen. 

Tunnen nyt useammin oloni epämiellyttäväksi, enkä ole elämääni oikein tyytyväinen. Lapset ja lastenlapset kyllä tuottavat iloa, ja he taitavatkin olla kohta ainoa syy ja aihe olla elossa. 

Mikä pahinta, huomaan itsestäni, etten käyttäydy aidosti omana itsenäni vaan näyttelen jotain muuta. En osaa selittää, miksi tilanne on sellainen, että joudun teeskentelemään iloista ihmistä.  Mieheni tuntuu olevan minuun  tyytyväinen, eikä meillä ole juuri kismaa. Puhumme kyllä keskenämme, mutta tuntuu, ettei hän tajua minun ajatuksiani. Erotakaan en haluaisi, vaikka se on usein kyllä mielessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedän olevani joskus masentunut, mutta tarvitsenko sitten jotain ulkopuolista apua? En tiedä.  Vai voinko sanoa olevani kyllästynyt elämääni? Mistä ammentaisin uutta virtaa?

Näyttelijä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Ero ei ole ratkaisu

Kannattaa varmasti kysyä itseltä, miksi olet elämääsi tyytymätön ja mikä lisäisi tyytyväisyyttäsi. Mitä tarkkaan ottaen kaipaat elämääsi? Kuulostaa siltä että tuskinpa elämäsi avioerolla paranisi. Ilman muuta kannattaa hakea apua, jos tuntee itsensä masentuneeksi. Psykologin tai terapeutin juttusille vain!

  • ylös 48
  • alas 27
Vierailija

Kuulostaa enemmänkin siltä, että kaipaat elämääsi uusia tuulia, kuin että olet kadottanut itsesi juuri avioliittoon. Arki ja vanheminen ei ole liiton syy. Ero voi varmasti tuntua uudelta alulta, mutta mitä jos unohtaisit sen osan ainakin vähäksi aikaa kun teillä kuitenkin tuntuu olevan asiat hyvin. Mitä tekisit jos olisit sinkku? Aloittaisitko uuden harrastuksen, hankkisit uuden kampauksen, laihtuisit, kokkaisit gambialaista ruokaa? Ala tekemään näitä juttuja. Aloita pienistä asioista, jos mieliala on tällä hetkellä maassa, kokeile vaikka uutta meikkityyliä. Voit kokeilla yhtä uutta juttua joka viikko. Ken tietää, ehkä teille löytyy miehesi kanssa uusi alku yhteisten kiinnostuksen parista tai sitten löydä elämääsi muitakin tapoja toteuttaa itseäsi kuin perhe ja avioliitto. Tai ehkä päädyt lopulta eroon. Mutta aloita löytämällä itsesi.

  • ylös 40
  • alas 44
Sisältö jatkuu mainoksen alla