Kaipaatko omaa aikaa ja tilaa? Kumppania on kiva välillä kaivatakin, kun tämä ei ole koko ajan kiinni kyljessä.
Kaipaatko omaa aikaa ja tilaa? Kumppania on kiva välillä kaivatakin, kun tämä ei ole koko ajan kiinni kyljessä.

”Itsenäisyydestä ei tarvitse luopua, vaikka olisikin parisuhteessa”, lukijamme muistuttaa. Silti häneltä udellaan jatkuvasti, koska hän aikoo muuttaa yhteen kumppaninsa kanssa.

Olen seurustellut neljä vuotta vakavasti ja saan usein vastata samaan kysymykseen: ”Milloin muutatte yhteen?” Yleensä kysyjä yllättyy, kun kerron, ettei sellaista ole suunnitteilla. Olemme hirveän tyytyväisiä näin.

Moni pitkään yksin elänyt pohtii, miten enää edes osaisi asua yhdessä toisen kanssa. Itsenäisyydestään ei kuitenkaan ole pakko luopua, vaikka aloittaisikin parisuhteen. Uskon, että suhde voi pysyä toimivana nimenomaan sen vuoksi, että kaikkea ei jaeta.

On ihanaa, kun puolison kanssa ei tarvitse keskustella imuroinnista, tiskikoneen täyttämisestä ja sisustamisesta. Molemmilla on oma tupa ja oma lupa ja yhteisessä arjessa kultareunus vielä monen vuodenkin jälkeen. Katri 38 v.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä ajatuksia sinussa heräsi? Osallistu keskusteluun tai kerro oma tarinasi alla olevassa kommenttikentässä! Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: ihmisten.kesken@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla

vt ja jotain muuta

Meillä on tällainen etäsuhde, kumpikin viisikymppisiä jo, on työt ja kodit eri paikkakunnilla. Minulla lapsia vielä kotona, miehellä ei. Kumpikaan ei ole muuttamassa suuntaan tai toiseen, väliä kuljetaan vaihtelevasti lomien ja viikonloppujen mukaan. Tässä iässä alkaa vain sitä omaakin aikaa kaivata ja miehelle voisi olla elämä kahden teinin kanssa vähän liian värikästä. Soitellaan kyllä päivittäin ja monestikin, mutta eletään vain näin. Välillä tuntuu kyllä, ettei tässä mitään järkeä ole, mutta milloinpa niissä tunneasiossa onkaan.

  • ylös 36
  • alas 12
Vierailija

Ei sitoutumisella ja yhteisellä kodilla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Sitoutumatta voi olla naimisissa ja läheisimmässä suhteessa ikinä eri asunnoissa.

Se ei ole etäsuhde. Living Apart Together, LAT-suhde, erillissuhde. Sillä on siis ihan oikea nimi. Toisiinsa sitoutunut vakiintunut pari, jonka valinta on asua omissa asunnoissaan.

Itse olen ollut erillissuhteessa kohta kuusi vuotta. Asuntojemme välissä on 15 km. Vaadimme molemmat paljon omaa aikaa ja olemme itsenäisiä ja onkin onni, että molemmat ymmärtävät toistaan. Emme loukkaannu siitä, että toinen haluaa nukkua yksin omilla kämpillään tai viettää viikonlopun autoa roplaten.

LAT-suhde vaatii paljon luottamusta, kun toista ei voi vahtia eikä olla kuin kaksoset 24/7. Itseäni ahdistaisi. Luotan ja hän luottaa minuun, olemme todella läheiset. Vietämme paljon aikaa yhdessä, elämme ihan tavallista arkea. Emme riitele rahasta tai kotitöistä, ajankäytöstä tai lapsista.

Hän on ollut vierelläni, kun elämä on viskonut pahintaan. Minä puolestani hänen tukenaan kovissa paikoissa. Olen tavattoman onnellinen, että saan rakkautta ja rakastaa juuri meille sopivalla tavalla.

Se, onko tapa jonkun toisen mielestä väärin ei ole minun ongelmani. ;)

  • ylös 26
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla