Voimme keskustella ihmisten kanssa internetin välityksellä ympäri maailmaa, mutta samanaikaisesti saatamme olla yksinäisempiä kuin koskaan.

Onko nykyinen digitalisaatio viemässä ihmisiltä tunteet? Viekö virtuaalimaailmassa eläminen meidät kauemmaksi toisistamme? Olemme fyysisesti olemassa, mutta jäämme vaille toisen ihmisen läheisyyttä.

Voimme keskustella ihmisten kanssa internetin välityksellä ympäri maailmaa, mutta samanaikaisesti saatamme olla yksinäisempiä kuin koskaan. Mihin tämä toisistamme vieraantuminen voi pahimmillaan johtaa?

Kun ihmiset eivät kohtaa toisiaan, seuraa pahoinvointia. MIetin, miten digitalisaatio vaikuttaa tunne-elämäämme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun itselläni oli lapsuudessa vaikeaa, menin metsään kävelemään. Puhuin metsän puille ja kukkasille. Aikuisena olen ymmärtänyt, miten suuren lohdun luonto minulle antoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt lapsemme näpräävät tietokoneiden ja kännyköiden nappuloita. Tätäkö me haluamme?

Birgitta

Parempi nettielämä kuin ei sit...

Molempi parempi, ajattelen minä. Joillekin digitalisaatio saattaa tosiaan merkitä vain yksinäisyyden lisääntymistä, kun aikaa ei ole eläviin ihmissuhteisiin. Uskon kuitenkin, että useimmat läytävät netin ja elävän elämän välillä terveen tasapainon.

On myös niitä, joilla ilman nettiä ei olisi ihmissuhteita ollenkaan. Siksi yhteys netin välityksellä toisten kanssa on parempi kuin ei kontaktia ollenkaan.

Joidenkin elämässä netti ja virtuaalitodellisuus saattaa kehittyä ja kasvaa epäterveelle tasolle. Siksi esimerkiksi vanhepien on hyvä seurata lastensa nettielämää. Onhan siitä surullisia esimerkkejä muun muassa Oulun seudun skandaaleissa.

Olet oikeassa, että emme vielä tiedä, mitä netti ja virtuaalimaailma kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihmisen kehitykseen.

  • ylös 34
  • alas 13
Köyhyysongelma hoitoon

Iso, hoitamaton köyhyysongelma Suomessa, ei ole "yksinäisyyttä". Kiertoilmaisut miljoonan suomalaisen, köyhyysrajan alle pakottamiselle, saisivat jo riittää.

  • ylös 17
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla