On paljon asioita, joita emme voi valita. Mutta voimme valita sen, miten suhtaudumme tapahtuneeseen.

Suomalaiset syövät valtavasti masennuslääkkeitä, jopa aivan nuoret. Kuinka paljon masennukseen on syynä se, että me suomalaiset olemme kateellista valittajakansaa? Kielteisyys väsyttää ja masentaa. Valittajan elämä alkaa helposti tuntua kivireen vetämiseltä.

On paljon asioita, joita emme voi valita. Ne vain tapahtuvat. Voimme valita vain suhtautumistapamme. Sää voi olla harmaa ja kurainen, mutta ei se siitä miksikään muutu, vaikka kuinka valittaisimme.

Sen sijaan voimme panna päälle sadevaatteet ja lähteä lenkille haukkaamaan happea ja hyppiä vaikka lätäkössä, niin kuin pienet lapset osaavat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Samanlaisia esimerkkejä riittää vaikka kuinka, tylsästä työstä hankaliin ihmisiin. Kaikkea emme voi muuttaa, emmekä kaikkia, mutta itseämme voimme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paljon on kiinni näkökulmasta, ja sen voi useimmiten valita.

Nokka nousuun

:)

Juuri näin. Toki on asioista, joiden yli ei välttämättä omin voimin pääse, mutta nämä arkipäivän pikkuharmit saa monesti käsiteltyä sillä, että tietoisesti valitsee sen positiivisen asenteen. Työ on tylsää, tulet kohdelluksi epäreilusti, asiat ei mene suunnitelmien mukaan... onhan näitä. Keskity silloin siihen, mitä hyvää työssä on (vaikka asiakkaat, työkaverit, yhteisöllisyys... löytyisikö joku?), pura paha mielesi kaverille mutta älä jää rämpimään siihen. Joskus auttaa kun saa puettua sanoiksi sen, mikä harmittaa, joskus se vaatii usean juttutuokion ja useamman näkökulman - mutta puhuminen ja harmin jakaminen auttaa. Jokainen voi itse valita, näkeekö sadepäivänä vain harmaat pilvet vai keskittyykö kirkkaanvärisiin kumppareihin - vaikka väkisin!

  • ylös 10
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla